Hlavní obsah

Neapol - Juventus 2:0Juventus po pěti měsících v lize padl, nestačil na Neapol

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín po více než pěti měsících v italské lize prohráli, když podlehli v Neapoli 0:2. Stará dáma v lize nebodovala naposledy 20. října na hřišti Fiorentiny a její neporazitelnost se tak zastavila na 22 zápasech. Druhý AS Řím vyhrál na hřišti nováčka ze Sassuola 2:0 a na Juventus ztrácí 11 bodů. O úvodní branku se v prvním poločase postaral třiadvacetiletý útočník Mattia Destro, který se prosadil ve čtvrtém ligovém zápase v řadě.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Neapolský Jose Callejon slaví gól proti Juventusu.

Článek

Juventus prohrával v Neapoli od 39. minuty, kdy na ofsajdovou past vyzrál José Callejón a centr Lorenza Insigneho tečoval za záda gólmana Gianluigiho Buffona. Španělský záložník zaznamenal už 12. trefu sezóny. Definitivu pak dal Neapoli devět minut před koncem zápasu po zaváhání bránících hráčů křížnou střelou Dries Mertens.

Hosté nedokázali gólově odpovědět a uzavřela se tak zároveň jejich rekordní série 43 zápasů, ve kterých pokaždé alespoň jednou skórovali.

Penaltu pro Sassuolo sudí odvolal

Destro z AS si připsal desátou branku v ročníku v 16. minutě, kdy si obhodil vybíhajícího gólmana Gianlucu Pegola. V 36. minutě to po kontaktu Maročana Mehdiho Benatii s domácím útočníkem Nicolou Sansonem vypadalo, že Sassuolo bude mít šanci zahrávat pokutový kop. Rozhodčí Nicola Rizzoli také původně penaltu signalizoval, po několikaminutových protestech hostujících hráčů ji však nečekaně odvolal.

"Rozhodčí to původně vůbec odpískat nechtěl, ale brankový mu řekl, že to byla penalta. Zeptal se tedy Sansoneho, jak to bylo, aby se ujistil, jestli mu nemá dát žlutou kartu za simulování. To nás trochu naštvalo. Nemůžete se takhle zeptat hráče, jehož tým se bojí, že sestoupí. Sansone řekl, že uklouzl, ale že jsem ho zároveň zatahal za dres. A tak se rozhodčí rozhodl pokutový kop odvolat," uvedl Benatia.

"Myslím, že rozhodčí udělal velmi dobře, protože on byl ten, kdo měl učinit konečné rozhodnutí. Brankový mu poradil odpískat penaltu, zatímco on požádal hráče, aby byl upřímný. Upřímnost se vždy vyplatí a já mu za ni děkuji," dodal trenér AS Řím Rudi García.

Ve druhém poločase druhý tým tabulky soupeře předčil herně i střelecky, gólově se však urodilo až z poslední šance hostů v zápase. V šesté minutě nastavení využil Brazilec Michel Bastos chyby domácí obrany a střelou k pravé tyči skóre uzavřel.

Kaká hrdinou milánského AC

Záložník Kaká si vysloužil potlesk vestoje, když při svém třístém startu za AC Milán zařídil v sobotu dvěma góly výhru 3:0 nad Chievem. Brazilský vítěz ankety o nejlepšího hráče světa za rok 2007 nejprve zakončil zblízka po centru Keisukeho Hondy a poté uzavřel skóre zatočenou střelou z hranice vápna.

O první branku milánského týmu se postaral Mario Balotelli. Rossoneri zaznamenali třetí zápas bez porážky, nadále však zůstávají ve středu tabulky.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Sassuolo - AS Řím 0:2 (16. Destro, 90.+6 Bastos)
FC Turín - Cagliari 2:1 (45.+1 El Kaddúrí, 71. Cerci - 77. Nene)
Hellas Verona - FC Janov 3:0 (88. a 90.+4 Toni, 35. Donadel)
Lazio Řím - Parma 3:2 (15. Lulič, 67. Klose, 90.+3 Candreva - 26. Biabiany, 81. vlastní Ciani)
Sampdoria Janov - Fiorentina 0:0
AC Milán - Chievo 3:0 (27. a 54. Kaká, 4. Balotelli)
Neapol - Juventus Turín 2:0 (37. Callejón, 81. Mertens)

Reklama

Související témata: