Hlavní obsah

Juventus - Livorno 2:0Juventus díky trefám Llorenteho vyhrál doma i 16. zápas v sezóně a upevnil si vedení

Řím
Aktualizováno

Juventus Turín kráčí za třináctým titulem v historii. Vedoucí celek italské fotbalové ligy zdolal díky dvěma gólům Llorenteho zachraňující se Livorno 2:0 a před druhým AS Řím si udržuje stále osmibodový náskok. Turínský celek vyhrál i šestnáctý domácí zápas v sezóně, čímž opět vylepšil rekord Serie A. Do nynějšího vítězného tažení Juventusu bylo maximem 14 domácích výher v řadě FC Turín v jeho posledním mistrovském ročníku 1975/1976.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Fernando Llorente (uprostřed) oslavuje jednu ze svých tref proti Livornu se spoluhráči z Juventusu Andreou Pirlem (vlevo) a Kwadwo Asamoahem.

Článek

Před týdnem Juventus podlehl 0:2 v Neapoli, přišel o sérii sedmi vítězství a umožnil AS Řím stáhnout manko na osm bodů. Další komplikaci v cestě za dalším mistrovským titulem v pondělí nedopustil. O výhře nad Livornem rozhodl Llorente svými trefami v 32. a 35. minutě. Španělský útočník si vylepšil bilanci v tomto ligovém ročníku na 13 branek. Lépe je na tom v týmu Juventusu jen Carlos Tévez, který s 18 góly vede tabulku střelců celé ligy.

Livornu se nepovedlo vyhrát počtvrté za sebou a zůstává na sestupové 18. příčce.

Jedenáctý tým soutěže AC Milán zvítězil na hřišti FC Janov 2:1 a poprvé v sezóně dokázal vyhrát tři zápasy po sobě. O góly vítězů se postarali Taarabt a Honda. Domácí snížili po rohovém kopu, po němž se Mottova střela odrazila od tyče do gólmana Abbiatiho a od něho do branky.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
Juventus Turín - Livorno 2:0 (32. a 35. Llorente),
FC Janov - AC Milán 1:2 (73. vlastní Abbiati - 20. Taarabt, 56. Honda).

Reklama

Související témata: