Hlavní obsah

Cesena - Juventus 2:2AS Řím nedal gól poslední Parmě, ztratil i Juventus. Hušbauer znovu nehrál

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu vedou tabulku italské ligy i po 23. kole o sedm bodů před AS Řím. Lídr měl šanci odskočit svému pronásledovateli na devět bodů, protože AS hrál odpoledne doma bez branek s poslední Parmou. Stará dáma však ve večerním duelu nedokázala zvítězit na hřišti předposlední Ceseny, kde remizovala 2:2.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Reakce záložníka Juventusu Turín Artura Vidala (vlevo) po neproměněné penaltě proti Ceseně.

Článek

Juventus v Ceseně od 17. minuty prohrával po gólu Djuriče, ale Morata a Marchiso ještě do poločasu výsledek otočili. Skóre srovnal v 70. minutě domácí Brienza, ale favorit dostal v závěru šanci ke vstřelení vítězné trefy. V 82. minutě kopal Vidal penaltu, netrefil však branku.

AS Řím remizoval popáté z posledních šesti utkání. Římané znovu potvrdili, že i když už 13 ligových zápasů neprohráli, tak mají problém s koncovkou. Tentokrát měli proti Parmě výraznou herní převahu, ale z 19 střeleckých pokusů jen čtyři nasměrovali mezi tyče a s nimi si brankář Mirante poradil.

K protržení střeleckého trápení nepomohlo ani nasazení nové posily Doumbii, který se vrátil po triumfu na africkém šampionátu společně s další útočníkem z Pobřeží slonoviny Gervinhem. Pro AS to byla pátá domácí remíza v řadě, což se mu stalo poprvé od roku 1981.

Hušbauer nenastoupil

Naopak se rozehrává Inter, který po vítězství nad Palermem porazil v neděli také Bergamo 4:1. Za třemi body ho už ve 2. minutě nasměroval Shaqiri, dva góly přidal Guarín.

Ještě o gól více nastřílel Janov při výhře 5:2 nad Veronou. Za domácí dal dvě branky Niang, Veroně nepomohly ani dva zásahy veterána Toniho.

Cagliari remizovalo 1:1 na hřišti Turína a zůstává v pásmu sestupu. Český záložník Josef Hušbauer znovu zůstal jen mezi náhradníky.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:
AC Milán - Empoli 1:1 (40. Destro - 68. Maccarone)
AS Řím - Parma 0:0
Bergamo - Inter Milán 1:4 (27. Morales - 37. a 63. Guarín, 2. Shaqiri, 72. Palacio)
FC Janov - Hellas Verona 5:2 (12. a 30. Niang, 10. vlastní Agostini, 65. Bertolacci, 86. Perotti - 20. a 57. Toni)
FC Turín - Cagliari 1:1 (35. El Kaddouri - 34. Donsah)
Udine - Lazio Řím 0:1 (23. Candreva z pen.)
Chievo - Sampdoria Janov 2:1 (2. Izco, 39. Meggiorini - 90.+1 Muriel)
Cesena - Juventus Turín 2:2 (17. Djurič, 70. Brienza - 27. Morata, 33. Marchisio)

Reklama

Související témata: