Hlavní obsah

AC Milán - AS Řím 2:1AC Milán porazil AS Řím, Juventus v kombinované sestavě remizoval

Milán
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím ve šlágru 35. kola italské Serie A prohráli na hřišti AC Milán 1:2 a v neděli je městský rival Lazio může sesadit z druhého místa v tabulce. Již jistý mistr Juventus doma remizoval s Cagliari 1:1, Stará dáma ale nastoupila bez klíčových hráčů, které kouč Allegri šetřil na odvetu semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Foto: Stringer, Reuters

Marco van Ginkel (21) z AC Milán slaví vítězný gól ve šlágru nad AS Řím.

Článek

Milánští měli na kontě tři porážky v řadě, proti Římanům se ale hráči dokázali vypnout k velmi dobrému výkonu. Proti šancím Hondy a Van Ginkela sice výborně zasáhl De Sanctis, ale na další možnost Van Ginkela ve 40. minutě už neměl.

Druhý gól domácího týmu přidal po přestávce Mattia Destro, který v AC hostuje právě z římského celku. AS se podařilo snížit čtvrt hodiny před koncem, kdy se z pokutového kopu prosadil kapitán Totti. Dokonce vyrovnat mohl Iturbe, proti jeho střele ale domácí podržel výborným zákrokem brankář López.

Římané po prohře vrátili trumfy v boji o druhé místo do rukou Lazia. To v neděli čeká druhý římsko-milánský souboj, postaví se proti Interu.

Již jistý mistr Serie A Juventus vedl nad Cagliari po brance navrátilce Paula Pogby, jenže pět minut před koncem vyrovnal Rossettini. Cagliari stále bojuje o záchranu, i přes cenný bod z hřiště Juventusu na ni ale ztrácí pět bodů. Naopak Stará dáma už se zajímá spíše o středeční odvetu semifinále Ligy mistrů proti Realu, ve které bude hájit náskok 2:1 z domácího zápasu.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Juventus Turín - Cagliari 1:1 (44. Pogba - 85. Rossettini)
AC Milán - AS Řím 2:1 (40. Van Ginkel, 59. Destro - 73. Totti z pen.)

Reklama

Související témata: