Hlavní obsah

Szczesny kvůli Čechovi prchl z Arsenalu, bude hostovat v AS Řím

Řím

Českému brankáři Petru Čechovi ubyl na Emirates Stadium polský konkurent Wojciech Szczesny. Pětadvacetiletý brankář podle očekávání zamířil na roční hostování do AS Řím, Arsenalu však ještě nedal definitivní sbohem. Szczesny potvrdil odchod v krátkém videu zveřejněném na svém Instagramu.

Foto: Facebook

Wojciech Szczesny opouští Arsenal a míří do AS Řím.

Článek

Polský reprezentant projevil touhu pravidelně chytat. „Dobrý večer, Giallorossi! Jsem velmi šťastný, protože už v pondělí se stanu Římanem. Brzy se uvidíme," uvedl večer Szczesny prostřednictvím sociální sítě.

Do Říma chtěl původně zamířit na trvalý přestup, jenže takové řešení zatrhl kouč Kanonýrů Arséne Wenger, který stále věří, že se Szczesny po sezóně vrátí. „Podle mě tu má pořád budoucnost, hodnotím ho stále velmi vysoko. V mladém věku dostal příležitost, nepřeji si, aby byla zmařena," uvedl Wenger.

AS Řím zaplatí za roční hostování polského gólmana 250 tisíc liber (9,5 miliónu korun). Arsenal tak půjde do nové sezóny s jedničkou Petrem Čechem, kterému bude krýt záda Kolumbijec David Ospina. Třetím brankářem zůstane mladý Argentinec Damián Emiliano Martínez.

Reklama