Hlavní obsah

Juventus - Chievo 1:1Juventus opět nevyhrál, získal alespoň první bod

Řím

Fotbalisté Juventusu Turín získali v italské lize první bod. Ve třetím kole remizovali 1:1 s Chievem Verona, které se vrátilo do čela neúplné tabulky. Na druhé pozici je AS Řím, který zvítězil na hřišti nováčka Frosinone 2:0 a udržel si neporazitelnost. Frosinone je na dně tabulky. Fiorentina zdolala 1:0 FC Janov, přestože utkání dohrávala v deseti.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Paulo Dybala z Juventusu jásá po vyrovnávací brance proti Chievu.

Článek
Fotogalerie

Chievo cestu za prvním bodem v této sezóně Serie A úřadujícímu mistrovi Juventusu ztížilo hned na začátku utkání. Ke sražené Birsově přihrávce se dostal finský útočník Hemetaj a střelou zpoza šestnáctky v páté minutě otevřel skóre.

Po přestávce mohli hosté navýšit náskok, včas ale zasáhl gólman Buffon. Na druhé straně trefil Sturaro tyč. V 62. minutě hráči Chieva sice dostali míč do branky Juventusu, rozhodčí gól ale neuznal pro ofsajd.

Bod pro domácí zachránil v 82. minutě Dybala, který proměnil pokutový kop nařízený po Cesarově faulu na Cuadrada. Další gól obhájci titulu nepřidali a poprvé od sezony 1968/69 nedokázali zvítězit alespoň v jednom ze tří úvodních kol italské ligy.

AS Řím se v závěru poločasu zápasu ve Frosinone dostal do první větší příležitosti a hned ji dokázal využít. Po Digneho centru se trefil Falqué, jenž v Římě hostuje z FC Janov. Z domácích hráčů byl nejaktivnější útočník Ciofani, ztroskotal ale na brankáři Szczesném i vlastní nepřesnosti.

V závěru mohl pojistit vedení hostů Florenzi, jehož střelecký pokus skončil na břevnu. Přesto se Římanům podařilo ještě jednou skórovat, v nastavení se po povedené individuální akci prosadil střídající Iturbe.

O výhře Fiorentiny rozhodl po hodině hry útočník Babacar. Čtyři minuty nato byl vyloučen Badelj, hosté ale přesilovku nevyužili.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Fiorentina - FC Janov 1:0 (60. Babacar)
Frosinone - AS Řím 0:2 (44. Falqué, 90.+2 Iturbe)
Juventus Turín - Chievo 1:1 (82. Dybala z pen. - 5. Hetemaj)

Reklama

Související témata: