Hlavní obsah

Sivok je na prodej, ale ze Sparty odejít nemusí

PRAHA

Přestupový termín sice začíná až 1. ledna, ale již od skončení první části fotbalové ligy se hovoří o možných změnách dresů. Nejvyšší domácí soutěž zřejmě přijde opět o několik kvalitních hráčů. Největší pohyb má nastat u podzimního mistra na Letné.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) se raduje po vítězství v derby nad Slávií.

Článek

Na prodej je například kapitán mužstva Sivok. "Pokud přijde hodně zajímavá nabídka, proč ne. Mluvil jsem o tom se šéfem klubu Křetínským a ten mi řekl, že nutně odejít nemusím. Sparta se mnou prý dál počítá. Rád bych na Letné vybojoval titul a odešel třeba v létě, ale možné je všechno," přiznal Tomáš Sivok. Zájem o něj má norský Trondheim, ale také Everton, uplatnění by našel prý i v Německu.

Odejde Tomáš Sivok ze Sparty?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Také Michal Kadlec může změnit dres, znovu se o něj zajímá Celtic Glasgow a dívat se na něj byly i německé kluby. Hovoří se také o možném návratu Maura Lustrinelliho do Švýcarska a odchodu Jana Šimáka do Rakouska. Nikdo zatím neví, co s Tomášem Junem, který se po návratu z Turecka nechytil.

Na Letné mají v hledáčku jabloneckého Davida Lafatu i střelce Edina Džeka z Teplic, po němž ale touží i v bundeslize. Cena obou údajně přesahuje 50 miliónů korun. Z hostování na Kladně se vrátil Dave Simpson. Středovou řadu by mohli posílit Karel Piták, který nehraje v Salcburku pravidelně, nebo liberecký Daniel Pudil. O toho je však podle jeho agenta Ondřeje Chovance zájem i v bundeslize. Do obrany zřejmě přijde v Petrohradu nadbytečný Pavel Mareš. "Otázky přestupů budeme řešit až po dovolených v lednu, trenér Bílek má ale konkrétní představy," uvedl mluvčí týmu Lukáš Přibyl.

Brankář Kozáčik se Leedsu líbil

Slavia možná přijde o slovenského brankáře Matúše Kozáčika, kterého zkoušel Leeds. "Byli se mnou spokojeni a chtěli, abych ještě o nastávajícím víkendu absolvoval přípravný zápas. Já mám ale v plánu jeden malý chirurgický zákrok, takže tam nebudu," řekl ČTK Kozáčik, který si dvakrát zatrénoval s celým týmem a jednou i sám s trenérem brankářů. "Když Leeds nabídne dobré podmínky, tak bych to zkusil. Anglie mě velmi láká," dodal dvaadvacetiletý gólman. Navíc slávistického kanonýra Stanislava Vlčka chtějí v Rakousku. Naopak z Malatyasporu by mohl do pražského celku přijít Zdeněk Šenkeřík, o něhož Slavia stála už v létě.

Z Liberce mohou v zimě odejít kapitán týmu Tomáš Zápotočný, který by se mohl uplatnit ve Skotsku nebo v Německu, a gólman Marek Čech. Ten může skončit v Německu či v Rusku, kde mají zájem Vladivostok i Vladikavkaz. Velká poptávka je o reprezentanta do 21 let Tomáše Frejlacha, a to v klubech italské i anglické nejvyšší soutěže. Naopak pod Ještěd míří stoper Miloš Brezinský, který dosud hostoval v Mladé Boleslavi. "Jednáme s Libercem o prodloužení hostování, ale zatím to vypadá, že se bude muset Miloš vrátit už teď v zimě," prozradil sportovní ředitel boleslavského klubu Zdeněk Kudela.

Zájem je i o útočníka Marka Kuliče, údajně ve Wolfsburgu. "Ale konkrétní nabídka na stole neleží," dodal Kudela. "Mám v Boleslavi ještě na rok a půl smlouvu a odchod do ciziny zatím nijak neřeším," prohlásil Kulič. Obránce Adrian Rolko a druhý gólman Pavel Kučera jsou na testech v druholigovém anglickém Leedsu. "Jeli tam v době svého volna a zatím není rozhodnuto. Jisté je, že budeme zužovat kádr, když jsme v pohárové Evropě dohráli," uvedl Kudela.

Bolfa chtějí v Baníku

Reálně vypadá návrat Reného Bolfa do Baníku Ostrava, i když je ve hře i Žilina. Z Baníku naopak možná odejde David Střihavka, po němž pošilhávají kluby z Německa a druhé anglické ligy.

Martin Vozábal odejde ze Slovácka buď do Kladna, nebo Mostu, který chce i zlínského Vlastimila Vidličku. O Jiřího Novotného, který skončil v Mostu, projevil zájem Dušan Uhrin starší, jenž vede Dinamo Tbilisi.

První zimní posilou Zlína se stane 24letý útočník Martin Vyskočil z Olomouce, která s ním po jeho návratu z hostování ve Slovanu Bratislava přestala počítat. Z Příbrami možná půjde do ciziny mladý Jan Vošahlík, Plzeň má zálusk na Rudolfa Otepku. Jablonec zase touží po budějovickém Ladislavu Volešákovi. Na spadnutí je podle informací Práva přestup plzeňského obránce Martina Knakala do zatím nejmenovaného řeckého klubu.

Reklama