Hlavní obsah

Kanonáda Slavie se strhla až po Masopustově odchodu. A teď rychle do Portugalska

Praha

Sešívaní si v letošní premiéře zastříleli. Druholigovému Ústí nad Labem nasypali na Strahově osm gólů (8:0). Do přestávky se však trefili jen jednou. „První půli, když jsem hrál, jsem si kanonády moc neužil (smích). Vyhrálo se, přišlo i hodně lidí. Takže myslím, že si všichni přišli na své a utkání splnilo svůj účel,“ říká naoko provinile záložník Lukáš Masopust, zimní posila fotbalové Slavie. V přiloženém videu se můžete podívat na ohlasy ze slávistické kabiny.

Jak trenér Trpišovský hodnotí výkon posil Lukáše Masopusta a Petra Ševčíka? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dva a půl měsíce si nezakopal. Ještě v dresu Jablonce ho ostrým faulem zranil Jána Ďurica z Dukly. Teď už je český reprezentant zase zpátky, navíc v dresu lídra české ligy.

„Bylo příjemné nastoupit v sešívaném. Kluci mě navíc udělali kapitánem, tak mě asi debut bude něco stát," usmívá se Lukáš Masopust.

Slavia si v přípravě s chutí zastřílela proti ÚstíVideo: Sport.cz

„Bylo znát, že fotbal mi hodně chyběl. Snad se brzy dostanu zpět do zápasového rytmu," doufá.

Se Slavií začal přípravu ve Španělsku, po týdnu v mrazivé Praze zase zmizí se spoluhráči do tepla.

„Všichni se těšíme do Portugalska, terény i počasí jsou na jihu příjemnější než místní zima."

Masopust si pochvaluje, že do kabiny zapadl dobře. „Co se týče herního stylu, uvidíme, až začneme nacvičovat fotbalové věci. Slavia ale hraje podobný fotbal jako Jablonec, vysoký presink. Snad si na týmové automatismy brzy zvyknu."

Reklama

Související témata: