Hlavní obsah

Mladá Boleslav remizovala na Kypru s Krakovem

PRAHA

Ve třetím přípravném zápase na herním soustředění na Kypru remizovali fotbalisté Mladé Boleslavi s polským týmem Krakovia Krakov 0:0. V zápase měli navrch, ale nevyužili ani jednu z mnoha šancí.

Foto: Aleš Suchánek

Ilustrační foto

Článek

V prvním poločase dvakrát neuspěl Poláček, Dittrich sám před brankou pálil vedle, Peckovu střelu do růžku zlikvidoval brankář a Palát se netrefil mezi tři tyče ani ze dvou metrů. Při jediné šanci soupeře se zaskvěl brankář Miller. Po přestávce mohli rozhodnout Abraham a Pecka, kteří šli sami na gólmana, ale přelstít jej nedokázali.

"I když jsme nevyhráli, tak jsem spokojen. Nyní nejde o výsledky, ale herní projev. Bylo to těžké utkání s kvalitním soupeřem. Měli jsme dost šancí, ale terén nebyl zdaleka ideální a to se nejspíš projevilo na jejich špatné realizaci," řekl ČTK trenér Dušan Uhrin. Zápas odehrál jeho tým prakticky bez střídání, ale Uhrin nepotvrdil, že by to byla již sestava pro ligu. "Příště bude hrát zase jiná, ale z osmdesáti procent mám již o sestavě jasno," dodal mladoboleslavský kouč.

Výhrou 1:0 nad slovenským mistrem MFK Ružomberok začali herní soustředění na Kypru fotbalisté SIAD Most. O jejich úspěchu rozhodla branka Adama Brzeziny ze 62. minuty.

Rozdílné poločasy

"Bylo nevlídné počasí, přesto to bylo opravdu kvalitní střetnutí," uvedl pro klubový web mostecký trenér Zdeněk Ščasný. "V prvním poločase hrál Ružomberok po větru a měl územní převahu. Ve druhém jsme hru vyrovnali a řekl bych, že jsme byli i lepší a vypracovali i několik šancí," dodal Ščasný.

Ve svém úvodním utkání na herním soustředění v kyperské Larnace podlehli fotbalisté Teplic čtvrtému celku rumunské ligy Kluži 1:2. Severočeši nedokázali ve druhém poločase udržet náskok z úvodu zápasu.

Svěřenci trenéra Jiřího Bartla se na ostrově ve Středozemním moři od úterý připravují na jarní sezonu bez brankáře Tomáše Poštulky a obránce Tomáše Hunala, který odešel do Příbrami. Na Kypru schází i Vlastimil Stožický, jenž odmítl s klubem prodloužit smlouvu a rovněž si hledá nové angažmá.

Tepličtí se už ve 4. minutě dostali do vedení, když Doležalův přímý kop usměrnil mezi tyče stoper Martin Klein. Rumunský celek však krátce po pauze zásluhou Semeda vyrovnal a necelých dvacet minut před koncem dokonal obrat Cuelar. Utkání kvůli zranění nedohrál devatenáctiletý Jan Franc.

Reklama