Hlavní obsah

Ostrava - Slovácko 1:0Slovácko zlomila smolná pětiminutovka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Střihavka 1 : 0

OSTRAVA

Druhá půle sobotního zápasu ostravského Baníku se Slováckem byla ve své polovině, když se narodily klíčové momenty utkání. Do té doby lepší hosté zahodili vyloženou šanci, při které Racko ani z bezprostřední blízkosti nevyzrál na gólmana Vaška, a chvíli poté udeřil střídající Střihavka.

Článek

Hráči Slovácka museli 68. minutu doslova proklínat. Centr z levé strany přizvedl hlavičkou za sebe Ivana a na malém vápně stál zcela nekrytý střídající záložník Filip Racko. Jeho hlavičce ale trochu scházel důraz, navíc domácí gólman se blýskl parádním zákrokem. „Nevím, jestli to chtělo více klidu nebo štěstí, spíše to je asi neumění, co jsem nedal. Kromě toho jsem měl ještě další možnost, ale bohužel jediný gól dal Baník. Je to obrovská škoda, protože jsme byli po většinu utkání lepší a soupeře jsme pustili jen občas za půlku,“ smutně říkal Racko.

Vašek se předvedl

Zákrok večera v 68. minutě předvedl brankář Petr Vašek, který se do Baníku vrátil v zimě po půlročním pobytu v Kladně, ale vydobyl si post jedničky. „Racko hlavičkoval zblízka a bylo to všechno hrozně rychlé. Šlo o reflex a měl jsem štěstí, že to trefil tak, jak to trefil,“ vykládal po skončení zápasu Vašek, který si připsal i několik těžkých zákroků a byl strůjcem druhé výhry Baníku v jarní části ligy.

„Jsem rád, že to tak dopadlo. Získali jsme šest bodů a vrátili se do boje o páté místo, které by mohlo zaručovat postup do Intertoto cupu.“ Rozhodující moment přišel tři minuty po Rackově nezdaru. To si na centr Varadiho z pravé strany naskočil David Střihavka a devátou brankou sezóny zajistil Baníku vítězství. „Jsem rád, že to tam spadlo. Góly, kterými vyhraje mužstvo jedna nula, jsou totiž nejkrásnější,“ jen se usmíval Střihavka, který byl na hřišti teprve čtyři minuty.

Střihavka nerad naskakuje do rozjetého zápasu

Před začátkem jarní části ligy byl totiž nachlazený a kouč Večeřa jej nechal v Olomouci na lavičce. Byť se i tam dokázal jeden z nejlepších střelců soutěže v závěru prosadit, Ostrava v duelu se Slováckem vítěznou sestavu neměnila. „Snad už příště v základu budu. Pozice, kdy musím naskakovat do rozjetého zápasu, mi zase moc nesedí,“ ošíval se Střihavka.

V sobotu se tak posunul do čela tabulky střelců, ale trenér Karel Večeřa nevyhlašoval, že by to znamenalo automaticky i návrat Střihavky do základu. „Hráči si o to musejí říct. Nestačí jen, že přijdou na deset minut a dají gól. Máme do dalšího zápasu dva týdny přípravy, během kterých musejí pracovat, dokázat nám i ostatním, že do týmu patří. Já budu jen rád, pokud to David bude plnit a nastřílí další góly,“ dodal kouč Baníku.

Reklama

Související témata: