Hlavní obsah

Sparta si vítězství nad Teplicemi zajistila už před přestávkou

SPARTA

V sobotním utkání 22. kola fotbalové Gambrinus ligy porazila Sparta hostující Teplice 2:1. O svém vítězství rozhodli Pražané dvěma brankami z prvního poločasu. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak dali zapomenout na týden staré fiasko ve Zlíně. Kouč letenského týmu udělal několik změn v sestavě, díky čemuž se mu mohl odvděčit za znovunabytou důvěru Kisel vedoucí brankou.

Foto: PRÁVO

Karol Kisel ze Sparty Praha oslavuje svůj gól proti Teplicím.

Článek

Bílek si pochvaloval hlavně podařený vstup do utkání, díky němuž si jeho svěřenci proti Teplicím vytvořili uklidňující dvoubrankový náskok. "Sehráli jsme vynikající první půli. Chtěli jsme jít do tlaku, měli jsme spoustu střel a dalších nevyužitých šancí. Hráli jsme v obrovském tempu s velkým nasazením, přesně tak, jak jsme si přestavovali," uvedl na tiskové konferenci Bílek.

Přestože Teplice po gólu Spartu v druhém poločase zatlačily, považoval domácí kouč vítězství svých hráčů za zasloužené. "Dostali jsme trochu nešťastný a náhodný gól, Džeko to netrefil úplně dobře. Oni pak vycítili šanci, hra se vyrovnala. Díky nakopávaným balonům do šestnáctky se dostávali do mírného tlaku, ale my jsme to zaslouženě dotáhli k důležitým třem bodům," prohlásil Bílek.

Sparťanskému kouči stejně jako v závěru utkání s Mladou Boleslaví vyšlo přesunutí útočníka Marka Kuliče na místo ofenzivního záložníka. "Byť je jeho post v útoku, kde se cítí lépe, vždycky když nastoupil do záložní řady, vytvořili jsme si velký tlak," vysvětlil Bílek jednu ze změn v sestavě oproti poslednímu nevydařenému utkání ve Zlíně.

Další provedl na místě stopera, kam nasadil vedle navrátilce Řepky Kadlece. "Od zápasu se Zlínem bylo jasné, že přijdou změny v obraně. Dnes sehrála stoperská dvojice vynikající zápas," pochvaloval si letenský kouč.

Teplice dohrávaly v deseti kvůli zranění Verbíře 

Teplického trenéra Jiřího Bartla mrzel hlavně nepovedený start do utkání. "Připravovali jsme se na tlak Sparty v úvodu. Když už se zdálo, že se hra vyrovnává, trefil Kisel šibenici a Sparta se uklidnila. My jsme se chystali na Doška jako největší zbraň, ale stejně jsme ho neuhlídali a domácí se tak lehce dostali do dvoubrankového náskoku," litoval Bartl.

O přestávce v šatně zvýšil hlas a jeho hráči jeho pokyny naplnili už po osmi minutách od příchodu z kabin. "Řekli jsme si, že nemáme co ztratit. Podařilo se nám dát kontaktní gól, pak jsme tam měli tři čtyři situace, kdy se to motalo kolem jejich branky. Kdyby Dort proměnil svoji šanci, byli bychom teď šťastnější a neodjížděli třeba s prázdnou," řekl teplický trenér, podle něhož nápor jeho týmu zbrzdilo zranění střídajícího Verbíře. "Ten jeden hráč nám v závěru hodně chyběl, síly v tomhle počasí ubývaly," posteskl si.

Sparta stáhla náskok vedoucí Slavie na jediný bod, ale podle Bílka se soustředí především na svoji hru. "Věnujeme se sami sobě. Prvořadým úkolem je zvednout sami sebe, pak teprve můžeme předstihnout Slavii," uvedl Bílek. Ještě před očekávaným derby jeho svěřence čeká středeční duel v Českých Budějovicích. "V posledních zápasech jsme venku zklamali, teď už nemůžeme zaváhat. Pak se teprve začneme zajímat o derby," dodal.

Reklama

Související témata: