Hlavní obsah

Příbram - Ostrava 0:0Příbram neporazila ani Ostravu, sestup se znovu přiblížil

PŘÍBRAM

Fotbalisté Marily Příbram mají zase o kousek blíže k sestupu do druhé ligy. V nedělním duelu 24. kola totiž znovu nedokázali vstřelit gól a pouze remizovali s Baníkem Ostrava na svém hřišti 0:0. Jejich ztráta na týmy bojující o záchranu tak opět narostla.

Článek

V Příbrami se začalo hodně aktivně z obou stran a už v sedmé minutě se neobvyklý útočník Navrátil dostával po pasu Otepky do slibné šance, jenže se srazil s brankářem Vaškem a oba museli být několik minut ošetřováni. Domácí se dál tlačili do útoku a ve 12. minutě zachránil hosty po Lesákově hlavičce znovu Vašek, jenže znovu se srazil s protihráčem a znovu k němu spěchali zdravotníci s nosítky. Naštěstí pro Ostravu se ale Vašek ze zranění rychle otřásl.

Jenže po několikaminutové ošetřovací pauze opadlo tempo utkání, oba týmy začaly hrát až příliš opatrně a další šance nepřicházely. Ve 33. minutě se sice dostal trochu nečekaně za domácí obranu Varadi, ale brankář Pařízek včas vyběhl a pokus o lob dokázal zneškodnit. Příbramští se dostali na dostřel ostravské branky až těsně před pauzou, kdy Lesák hlavou nastřelil boční síť.

Druhý poločas začali také lépe domácí a zvlášť po příchodu střídajícího Jungra hodně zlobili ostravskou defenzivu, jenže v 64. minutě se prosadil střelecky hostující Lukeš, který dorážel vyraženou ránu, kterou vyslal Rajtoral. Ovšem v době střely stál v ofsajdové pozici, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Příbram měla brzy vystřídány tři hráče, a tak posledních dvacet minut musel zůstat na hřišti i stoper Hunal, přestože kvůli nataženému svalu neustále kulhal. Na závěrečný tlak, z něhož vydřeli remízu před týdnem proti Zlínu, se už ale Středočeši nedostali. Naopak hosté si mohli odvést tři body, protože v poslední minutě nastřelil břevno. Domácí zápas dohrávali ve velké křeči, z hřiště je vyprovázel pískot.

Marila Příbram - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Ondo, Pelikán. ŽK: Huňa, Hunal, Hašek - Čoupek, Varadi, Klimpl, Řezník. Diváci: 3056.
Příbram: Pařízek - Hunal, Halama, Mácha - Lesák, Otepka, Hašek, Šmerda (54. Jungr), Pleško (66. Řezníček) - Huňa, Navrátil (19. Eismann). Trenér: Kotrba.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Klimpl, Čoupek - Rajtoral, Lukeš (86. Magera), Marek, Varadi (68. Mišinský) - Střihavka, Metelka (78. Mičola). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: