Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 1:1Olomouc doma Jablonec znovu neporazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Schulmeister 1 : 0
62. Nulíček 1 : 1

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce museli v záchranářském duelu proti Jablonci vzít zavděk pouze jediným bodem, když se Severočechy remizovali 1:1. Nejlepší klubový střelec Vojtěch Schulmeister jim sice sedmým gólem v sezóně vystřelil vedení, ale pak dvě velké šance zahodil Janotka a střídající Dušan Nulíček po třech minutách pobytu na trávníku stanovil konečné skóre. Severočeši jsou sice už sedm kol bez vítězství, ale na Hané na druhou stranu už pět let neprohráli.

Článek

Jablonec vstoupil do utkání aktivně. Dvacet minut byl lepší především díky neudržitelnému Petrželovi, který si lehce pohrával s olomouckými zadáky. Jeho nápady se však nesetkaly s pochopením spoluhráčů; největší možnost si proto vypracoval sám, když jeho rána z hranice pokutového území vypadla Lovásikovi z náruče a před dotírajícím Zábojníkem v poslední chvíli Sigmu spasil odkop obrany.

Hanáky dnes v úvodu zdobila bezvadná produktivita. Z první nadějné příležitosti se prosadil hlavičkou k bližší tyči nejlepší domácí kanonýr Schulmeister, kterému míč ideálně načechral z přímého volného kopu Melinho. Schulmeister tak nechal zapomenout na zahozenou šanci v minulém kole v důležitém duelu na Slovácku. Krátký chaos v jablonecké defenzívě mohl vyústit i v druhý úder, jenže Onofrej se po odraženém míči uvnitř velkého čtverce nestihl zorientovat a svoji uspěchanou střelu opřel do nejbližšího protihráče.

Potíží v obraně se však Olomouc dále nemůže zbavit. Velkou taktickou chybu při Barankově rohovém kopu mohl ztrestat úplně neobsazený Homola, ale jeho voleji scházel potřebný důraz.

Zraněný Loučka zápas nedohrál 

Jablonec musel v poločase vynuceně sáhnout do sestavy. Za zraněného Loučku se na levý kraj obrany zatáhl Baranek a Severočechy to málem stálo body. Ze dvou kritických okamžiků v 60. minutě však vyvázli; Baranek v rozmezí několika desítek sekund dvakrát neuhlídal Janotku, ale tomu už za jabloneckou obranou v rozhodujícím momentu uskočil balon a podruhé ho tváří v tvář vychytal Špit.

Jablonecká pomsta nemohla přijít rychleji. Přímo z druhé Janotkovy příležitosti se zrodil brejk na opačnou stranu, domácím stoperům uprchl nový muž na trávníku Nulíček a na dva pokusy překonal Lovásika. Olomouc se přes sílící křeč prokousala k závěrečnému náporu. Melinho v pádu hlavičkoval těsně vedle, ale spásný gól domácí nevydolovali ani z několika závarů v pokutovém území.

V infarktovém závěru nakonec Hanáci málem přišli i o bod. Další kiks zadáků však nevyužil Nulíček, kterému Lovásik nohama překazil kličku k prázdné brance. Na remíze už nic nezměnil ani Pulkert, jehož ostrá rána levačkou z šestnácti metrů o pár centimetrů minula tyč zkoprnělého Špita.

Sigma Olomouc - FK Jablonec 97 1:1 (1:0)
Branka: 25. V. Schulmeister - 61. Nulíček. Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Pokorný. ŽK: Randa - Eliáš, Svátek, Zábojník, Petržela. Diváci: 3918.
Olomouc: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Šedivý (46. Formánek), Randa - Janotka (65. Štěpán), Hochmeister (74. Pulkert), Rýdel, Onofrej - V. Schulmeister, Melinho. Trenér: Petržela.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Eliáš, Loučka (46. Smíšek) - Baranek, Kordula, Svátek, Petržela - Valenta (74. Peškar), Zeher (58. Nulíček). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: