Hlavní obsah

Lídr fotbalové ligy Liberec hostí Zlín, Brno druhou Spartu

PRAHA

Rozdílné pozice, ale shodně vítězné plány mají fotbalisté Liberce a Sparty před pokračováním Gambrinus ligy. Ve středečních šesti zápasech 27. kola proběhne bitva na dálku o pozici lídra před vzájemným utkáním soupeřů v příštím kole v pondělí.

Článek

Pozice Liberce i Sparty je však rozličná. Severočeši hostí doma Zlín, který je čtrnáctý. Sparta míří do Brna a na jaře se jí venku nedaří bodovat naplno, dokázala vyhrát jen v Příbrami. Navíc bude postrádat potrestané Doška a Horvátha. Ale v Brně drží skvělou sérii: neprohrála tam 10 let.

„Brno je v domácích utkáních velice silné. Jeho hráči praktikuji rychlé brejky a celkově velmi dobrou ofenzívní hru. Navíc tohle vše je podpořeno pevnou defenzívní činností,“ uvědomuje si sílu soupeře Michal Bílek, trenér Sparty. Varuje především před Poláchem. „Na něm stojí brněnská hra. Musíme ho důsledně pokrýt, aby se nedostal do zápasu,“ spřádá plány na zisk tří bodů Bílek.

Středeční program 27. kola
18:00LIBEREC - ZLÍNna podzim 0:0
18:00Č. BUDĚJOVICE - TEPLICEna podzim 3:1
18:00MOST - PLZEŇna podzim 1:1
18:00SLOVÁCKO - KLADNOna podzim 1:2
18:00OLOMOUC - PŘÍBRAMna podzim 1:1
20:15BRNO - SPARTAna podzim 0:2

Jeho sok z liberecké lavičky Vítězslav Lavička by mohl být mnohem klidnější. Zlín venku nevyhrál už 35 zápasů v řadě! K tomu je třeba připočítat fakt, že v Liberci slavil triumf naposledy před jedenácti lety. „Veškerá tato čísla jsou zavádějící. Jakékoliv podcenění je cestou do záhuby z hlediska našich ambicí,“ nabádá svěřence Lavička.

Severočeši jsou totiž jasným favoritem. Ale dvakrát v nedávné době takovou úlohu nezvládli: doma se Slováckem a v Mostě. Navíc na regeneraci měli po bitvě v Plzni jen dva dny. „Vítězná trefa z 90. minuty nám určitě dodá sílu. Chceme před ligovým finišem utvrdit naši sebedůvěru,“ naznačuje Lavička.

Tečku za 27. kolem udělají čtvrteční dohrávky Slavia-Ml. Boleslav a Ostrava-Jablonec.

Reklama