Hlavní obsah

Boleslav udržela naději na titul, Slovácko sestupuje

PRAHA

Dva momentálně největší adepti na domácí fotbalový titul Sparta a Liberec se střetnou ve 28. kole až v pondělí, v neděli ale ve vrcholící Gambrinus lize udržela naději na titul i Mladá Boleslav, která doma porazila Baník Ostrava 2:0. 1. FC Slovácko je prvním sestupujícím.

Článek

Osud klubu z Uherského Hradiště dvě kola před koncem definitivně zpečetila porážka v Plzni. Nejvyšší soutěž opouští po sedmi letech.

Ostrava doplatila v Mladé Boleslavi na špatný vstup do utkání. Domácí totiž využili hned první závar před brankou Bučka v klíčové vedení, které významně ovlivnilo zbývající vývoj utkání. Po dlouhém autu z pravé strany se dostal v sedmé minutě k zakončení hlavou Pecka, ale jeho jeho střelu ještě dokázal gólman vytáhnout. Jenže míč se odrazil jen k Poláčkovi, kterému ostravští zadáci dovolili namířit znovu hlavou do sítě.

Domácí využívali otevřenější ostravské obrany k rychlým akcím. Nejlepší ligový kanonýr Pecka se tentokrát prosadit nedokázal, jedenáct minut před koncem hlavičkoval mimo. Nakonec se ale domácí dočkali vítězné pojistky tři minuty před koncem po trefě agilního Kysely a vyprodaným stadiónem se rozběhla oslavná vlna.

Výhrou 2:0 nad Ostravou se Boleslav dotáhla na druhý Liberec a jen bod ztrácí na vedoucí Spartu. Oba lídry čeká vzájemný zápas v pondělí.

Pešír se trefil po roce a půl 

Hráči Teplic jen remizovali s Olomoucí 2:2. Prohospodařili totiž hned dvakrát nadějné vedení a navíc přišli o dalšího brankáře. Slovák Belic se totiž v průběhu utkání zranil, a připojil se tak na marodce k týmové jedničce Slavíkovi. Utkání potom dochytal mladý Dvořák z teplické rezervy a právě jeho chyba stála domácí výhru. O konečnou remízu se postaral olomoucký Vojtěch Schulmeister.

Fotbalisté Mostu si připsali čtvrtou remízu za sebou. Na Kladně sice dlouho prohrávali 1:2, ale útočník Pešír v 76. minutě ukončil svoje dlouhé čekání na přesný ligový zásah a zajistil severočeskému celku cenný bod. Hostující útočník se poprvé od listopadu 2005 zapsal mezi ligové střelce.

Brno v neděli vyhrálo v Jablonci nad Nisou 1:0. Hlavní postavou zápasu byl Luděk Zelenka, který nejprve vstřelil vedoucí gól a pak dostal červenou kartu. Hosté však i v deseti těsnou výhru uhájili, přestože Jablonec měl po většinu utkání převahu.

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy
Zlín - České Budějovice2:1
Branky: 47. Zbožínek, 88. Dian - 43. Adamec.
Mladá Boleslav - Ostrava2:0
Branky: 7. Poláček, 87. Kysela.
Teplice - Olomouc2:2
Branky: 4. Dort, 58. Džeko - 6. Melinho, 71. V. Schulmeister.
Kladno - Most2:2
Branky: 11. Kousal, 32. Šelicha - 25. A. Mendy, 76. Pešír.
Jablonec - Brno0:1
Branka: 23. Zelenka.
Plzeň - Slovácko2:0
Branky: 3. a 10. Krbeček.
Příbram - Slavia20:15
Sparta - Liberec14.5.

Reklama