Hlavní obsah

Bílek: Promarnili jsme šanci jít do trháku

PRAHA

Z dvojice trenérů na pozápasové tiskové konferenci byl Michal Bílek ten nespokojenější. Jeho svěřenci měli několik šancí, aby Liberec porazili a svému největšímu rivalovi utekli v tabulce na čtyřbodový rozdíl. „Naši šanci jít do trháku jsme promarnili,“ litoval sparťanský kouč.

Článek

Domácí už poněkolikáté v sezóně zaspali start do zápasu a rychle inkasovali. „Úvod jsme nezvládli, soupeř měl po našich chybách zbytečně několik standardních situací. Liberec lépe kombinoval, lépe se pohyboval. To vyústilo v branku, když jsme neuhlídali Nezmara. Pak jsme byli lepší, vyrovnali jsme. Druhý poločas byl opravdu boj, stoprocentní šance Libora Doška skončila na tyči,“ litoval nevyužité šance vytáhlého útočníka Bílek.

Sparťané doufali ve výhru, po které by byli krůček k zisku mistrovského titulu. Po remíze je ale čeká těžký duel na hřišti zachraňující se Olomouce a utkání s Mostem. „Nálada v kabině je pochmurná. Měli jsme na to, abychom soupeře porazili,“ věřil ve tři body sparťanský kouč.

Liberec se po dvojnásobném vynuceném střídání více zaměřil na defenzívu, kterou se až na výjimky nedařilo domácím zdolat. „Zaměřili jsme se možná zbytečně moc na dlouhé míče na Libora Doška, dobrou práci odvedl Matušovič. Hru ze stran jsme chtěli využívat víc, ale z naší strany to bylo jenom stereotypní spoléhání na zisk odražených míčů,“ popsal styl Sparty ve druhém poločase její trenér.

Bílek se zastal svého kapitána Tomáše Řepky, když se novináři ptali na tradiční výbuch letenského stopera. Řepka v 82. minutě loktem poslal k zemi Parkse, rozhodčí Jílek ale sparťanského brouska žlutou kartou nepotrestal. Pro Řepku by to byla dvanácté napomínání v sezóně, za což by následoval disciplinární trest. „Proč vás zajímá Tomáš Řepka? Vypjatých momentů bylo v zápase víc. Tomáš Řepka odvedl kvalitní výkon, zápas byl vypjatý. Kdyby to byl kdokoliv jiný, ani si toho nevšimnete,“ vyčítavě hleděl Bílek.

Sparťanský trenér je nyní ve složité situaci. V lize nesmí jeho svěřenci klopýtnout, šanci mají i na zisk Poháru ČMFS. Již ve čtvrtek čeká Spartu semifinále ve Zlíně. „Cíl zůstává stejný. Chceme uspět v lize i v poháru. Ale uvidíme, jak budou hráči vypadat zítra na tréninku. Nějaké změny se ale dají očekávat,“ připustil obměnu základního kádru kouč Sparty. „Titulu jsme sice nejblíže, ale situace je pořád stejná. Bude se hrát do posledního kola,“ dodal Michal Bílek.

Reklama

Související témata: