Hlavní obsah

Fotbalisty Boleslavi motivuje Liga mistrů

Dramatický finiš první fotbalové ligy se v pondělí opět posune o krůček kupředu. Sparta teoreticky může slavit titul, její pronásledovatelé ale neházejí flintu do žita. „My velmi dobře víme, že můžeme skončit až čtvrtí, ale vůbec se o téhle variantě nebavíme,“ říká v rozhovoru pro Právo brankář Mladé Boleslavi Miroslav Miller.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Jak moc kabinou Mladé Boleslavi hýbe naděje na ligový primát?

Jedeme do Mostu a máme doma Liberec. Jsme tedy stejně daleko jako Slovan, Sparta je trošku před námi. Bavili jsme se o situaci v čele tabulky celý minulý týden. Jisté úvahy o titulu v nás samozřejmě probíhají, ale velmi dobře víme, že Sparta má vše ve své moci. Nám zbývá spoléhat jedině na Olomouc.

V minulé sezóně jste skončili druzí. Byli byste spokojeni s třetí příčkou?

Před sezónou jsme měli úkol v podobě účasti v pohárové Evropě. Ten snad splníme, ale chceme víc. Chceme do nejlepší klubové soutěže. Touha po předkole Ligy mistrů nás požene vpřed. Hrají tam nejlepší týmy, nejlepší hráči, jde o nejlepší fotbal. To je náš největší motiv.

Brankáři budou v posledních kolech pod extrémním tlakem. Jste na to připravený?

Uvědomuji si, že moje chyba se projeví okamžitě. Za mnou už zbývá jenom branka. Tlak na mě je možná větší než na kluky, ale já to spíše beru jako obrovskou motivaci. Můžeme dosáhnout něčeho výjimečného. Odpovědnost tak cítíme všichni.

V pondělí hrajete v Mostu, který je doma silný. Na koho speciálně si musíte dát pozor?

Nejvíce nebezpeční jsou Mendy a Pešír. První je hodně rychlý, druhý se teď trefil po dlouhé době, tak bude určitě uvolněný. Nejde se zaměřit na jediného hráče. Je to mužstvo hrající hodně kombinačně.

Tečku za sezónou napíšete doma s Libercem. Bude se opakovat loňský finiš, kdy jste pod Ještědem vyhráli?

S Libercem se navzájem velmi dobře známe. Tohle bude utkání o vše. Mají Nezmara, který je skvělý ve vápně. Papoušek zase střílí z každé pozice. Pro brankáře je nebezpečný, protože nikdy nevíte, jestli střelu z pětadvaceti metrů někdo neškrtne nebo trošku ve vzduchu nezaplave. Tenhle zápas pro mě bude vrcholem kariéry. Pokud vyhrajeme, budeme pravděpodobně nejhůře druzí.

Nezapomíná se až příliš moc na Slavii, která je momentálně čtvrtá a ztrácí na Mladou Boleslav jen dva body?

My velmi dobře víme, že můžeme skončit až čtvrtí, ale vůbec se o téhle variantě nebavíme. To by bylo špatné.

Reklama

Související témata: