Hlavní obsah

Liberec - Teplice 2:0Liberec se po výhře nad Teplicemi udržel v boji o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hodúr 1 : 0
35. Brezinský 2 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Liberce porazili v utkání 29. ligového kola Teplice 2:0 a udrželi se o bod za Spartou. Branky Hodúra a Brezinského z první půle rozhodly o tom, že otázka mistra zůstane otevřená až do posledního dějství. Slovan svého pondělního soupeře porazil poprvé po třech zápasech a vrátil mu podzimní debakl 0:3.

Článek

Domácí vstupovali do utkání s vědomím, že pokud chtějí reálně pomýšlet na obhajobu mistrovského titulu, nesmí ztratit ani bod. Proti Teplicím měli mít ulehčenou roli, protože hostujícímu trenérovi se téměř rozpadla sestava. Chyběli mu Kaufman, Merzič, Benát, Valenta i Dort, navíc v brance musel kvůli zraněním svých kolegů Belice a Slavíka opět zaskakovat Dvořák, který jinak chytá v třetiligové rezervě.

Hostům zbyl na lavičce pouze jediný hráč z A-týmu, doplněný o tři fotbalisty z rezervy, jenže i domácí kouč Vítězslav Lavička měl problémy s poskládáním jedenáctky. Zranění Frejlach, Šinglár ani Blažek na hřiště nevyběhli, ale klíčový záložník Hodúr se nakonec uzdravil a liberecký trenér si mohl později gratulovat, že ho postavil.

Nejprve však v 5. minutě zahrozil Bílek, na druhé straně těsně minul hlavou Fenin a až pak se dostal ke slovu Hodúr: Pudil v 15. minutě načechral rohový kop přímo na hlavu slovenského záložníka a Dvořák poprvé kapituloval. Hodúrův čtvrtý gól v sezoně vlil Liberci krev do žil a teplická obrana najednou nestíhala.

Ve 22. minutě centroval ze strany Nezmar a Parks div že v akrobatické pozici netrefil prostor mezi tyčemi. Ve 25. minutě nádherně napřáhl po odraženém míči Pudil a orazítkoval břevno. Domácí nápor narůstal a krátce po půlhodině hry vyvrcholil druhým přesným zásahem. Po zmatcích v hostující šestnáctce vybojoval Slovan roh, k němuž se postavil Papoušek a stoper Brezinský načasoval náběh tak přesně, že zvýšil na 2:0.

Papoušek motal soupeři hlavu

Domácí hýřili aktivitou, především Papoušek motal na pravé straně teplickým bekům hlavy. Tři minuty před poločasem nádherně vysunul Nezmara, ten mu vtipně vrátil, jenže Dvořák Papouškův pokus skvěle vykopl. I po přestávce, zpestřené netradiční svatbou přímo na hrací ploše, pokračovali domácí v aktivním fotbalu.

Ve 49. minutě si na Papouškův centr naskočil Parks, ale neseřídil přesně mířidla. Ještě po hodině hry to zkoušel agilní Hodúr a pak už si domácí především hlídali náskok. Nejvíce práce nadělal gólmanovi Slovanu paradoxně nevyvedeným odkopem vlastní bek Matula a poté v 81. minutě po centru Doležala Krmaš.

Na zdramatizování koncovky však Teplice neměly dostatek sil, a tak si Slovan za oslavných chorálů početného publika dokráčel pro důležité tři body a opět protáhl svoji sérii neporazitelnosti. Přemožitele nenašel už v jedenáctém zápase za sebou, naopak hosté po čtyřech úspěších tentokrát nezískali ani bod.

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (2:0)
Branky: 15. Hodúr, 34. Brezinský. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Ubias. ŽK: Fenin, Sabou (oba Teplice). Diváci: 8700.
Liberec: Hauzr - Matula, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr (76. Sales), Pudil - Nezmar (87. Jonáš), Parks (65. Vlasko). Trenér: Lavička.
Teplice: Dvořák - Dragoun, Lukáš, Krmaš, Klein - Štohanzl (46. Doležal), Jirsák (90. Franc), Sabou, Verbíř (87. Pimpara) - Džeko, Fenin. Trenér: Bartl.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.