Hlavní obsah

Horváth: Byla to jen branka, která rozhodla

Záložník fotbalistů Sparty Praha Pavel Horváth předvedl v pondělním zápase Gambrinus ligy lahůdku pro oko diváka. Na hřišti Olomouce přehodil v závěru utkání domácího gólmana Lovásika kopem až z hranice středového kruhu a potvrdil tak výhru svého týmu. "Kdybychom nevyhráli, bylo by to nespravedlivé," řekl mimojiné Horváth po zápase v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: SPORT.CZ/Petr Vlček

Pavel Horváth oblékl po návratu z Japonska dres Sparty.

Článek

Uvědomujete si, že jste při druhém gólu předvedl finesu, jaká se nepovedla ani Pelému?

Já bych to až tak nepřeceňoval. Vyhráli bychom stejně, to byl jen takový kousek pro diváky. Ano, bylo to hezké a asi si budu i já ještě dlouho pouštět záznam, ale tím to končí.

Kdy vás napadlo střílet a nepřihrávat nabíhajícímu Rezkovi?

Přiznám se, že jsem ho ani neviděl. Já byl v souboji o míč, který se odrazil asi dva metry ode mě. Všiml jsem si postavení Lovásika, tak jsem jej zkusil přehodit a vyšlo to.

Má hráč z takového nádherného gólu větší radost?

Ne. Prostě to byla jenom branka na dva nula, která definitivně rozhodla o našem vítězství.

Běžel jste se radovat k tribuně. S kým jste euforii prožíval?

Byla tam manželka. Já si jí všiml už při rozcvičce a tam mi blesklo hlavou, že kdybych dal gól, tak bych běžel za ní. Zasloužila si, abych se s ní podělil o radost, jezdí všude se mnou.

Když jste vyskočil až na plot tribuny, co jste jí říkal?

Dej mi pusu! A dala...

V jaké pozici se teď Sparta nachází?

Potřebujeme vyhrát ještě jeden zápas a uděláme vše, aby se to splnilo. Máme nakročeno k titulu, a když budeme hrát jako v Olomouci, získáme ho.

Dlouho jste se v zápase střelecky trápili. Byli jste nervózní?

Neřekl bych. Měli jsme smůlu, třeba při mé hlavičce do tyče i dalších šancích nám scházely jen centimetry. Věděli jsme ale, že příležitost, ze které rozhodneme, přijde.

Vnímali jste průběžné skóre ze zápasu Liberce s Teplicemi?

Slyšeli jsme stav, ale mohu říci, že jsem si nic jiného než naše vítězství nepřipouštěl. Byli jsme lepší, Sigmu jsme přehráli. Kdybychom nevyhráli, nebylo by to spravedlivé.

Ve čtvrtek vás čeká finále Poháru ČMFS proti Jablonci, v pondělí závěr ligy s Mostem. Jste blízko zisku dvou trofejí. Je pro vás některá důležitější?

My chceme obě, nad ničím jiným nepřemýšlíme.

Reklama

Související témata: