Hlavní obsah

Plzeň zahájila přípravu vážením a lehčím tréninkem

PLZEŇ

Tradičním vážením po dovolené a lehkým tréninkem ve středu dopoledne začala příprava na nadcházející sezónu pro fotbalisty Viktorie Plzeň. Trenérovi sedmého celku uplynulého ročníku první ligy Stanislavu Levému se hlásil kompletní kádr, pouze navrátilci z evropského šampionátu jednadvacítek Martin Fillo a Tomáš Krbeček měli vlastní program a po jeho skončení se odebrali na krátkou dovolenou.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Západočeskou metropoli nejspíš opustí opora David Limberský. Třiadvacetiletý hráč, jenž našel své místo na pravém kraji plzeňské obrany, má namířeno do pražské Sparty, která před časem získala opci na jeho přestup. "Bylo by to pro nás značné oslabení, na druhou stranu zájem Sparty vypovídá o tom, že tým i David pracují dobře," uvedl pro ČTK Levý.

Spolu s vedením sledují hráčský trh, ale konkrétní jména posil prý zatím vyhlédnutá nemají. "Vzhledem k tomu, že postoupili tradiční prvoligisté Bohemians a Žižkov, příští ročník bude ještě těžší než ten skončený. Proto potřebujeme posílit na dvou až třech postech, které ještě nemáme zdvojené," prohlásil Levý, který z mládežnických výběrů Viktorie povolal k A-týmu nadějné Lecjakse, Mudru a Süsse.

Hráči ve středu dopoledne absolvovali obvyklé vážení a úvodní seznamovací trénink, který trval něco přes hodinu. "Kluky jsme šetřili, protože v pátek je čekají kondiční testy na FTVS v Praze," vysvětlil plzeňský kouč. "Kratší dovolenou dostali Martin Fillo a Tomáš Krbeček, kteří přijeli po mistrovství Evropy jednadvacítek hodně unavení," doplnil.

První zápas sehraje Viktoria v sobotu proti slovenskému Ružomberku, opěrným bodem celého přípravného programu pak bude herní soustředění v Rakousku, kam Západočeši odcestují 14. července. U jižních sousedů plánují sehrát duely s rumunskou Kluží, Mnichovem 1860 a Olympiakosem Pireus, v jednání je i možný zápas s týmem z anglické Premier League.

Reklama

Související témata: