Hlavní obsah

ČT nabídla Slavii za přenos s Žilinou tisíc korun

PRAHA

Přímý přenos z odvety 2. předkola fotbalové Ligy mistrů mezi Slavií a Žilinou televize pravděpodobně vysílat nebude. Česká televize Slavii nabídla za práva tisíc korun, což je podle představitelů českého vicemistra urážlivá částka. „Stavíme stadión, v létě jsme tým posílili deseti kvalitními hráči. Nemůžeme si dovolit prodávat práva na televizní vysílání za tisíc korun,“ vysvětloval na pondělní tiskové konferenci postoj Slavie generální ředitel Petr Doležal.

Článek

Nejdůležitějším důvodem, kvůli kterému se nakonec obě strany nedohodly, byla částka na odkoupení práv k přenosu, kterou ČT nabízela. Generální ředitel pražského klubu v pondělí oznámil, že ČT byla ochotna uvolnit částku jednoho tisíce korun. To se zdálo vedení Slavie v čele s generálním ředitelem Petrem Doležalem jako příliš malá suma: "Tato částka je urážkou Slavie, rozhodli jsme se proto zápas nevysílat, přestože si uvědomujeme, že to může zvednout další vlnu emocí," prohlásil ředitel pražského klubu.

Nelíbilo se jim ani to, že původní plán byl vysílat důležitý pohárový zápas na stanici ČT4 Sport, která nemá celostátní pokrytí. „Jsme toho názoru, že by se měl zápas případně vysílat alespoň na ČT2,“ řekl Doležal.

Slavia vzniklou situaci využila k vyburcování svých fanoušků. Na webu pražského týmu může divák nalézt výzvu, aby přišel podpořit tým přímo do ochozů. „Každý slávista, který na Strahov přijde naše fotbalisty podpořit, výrazně přispěje k dalšímu cíli, který si Slavia vytkla - a tou je ekonomická stabilita,“ píše se na klubových stránkách.

Vstupenky jsou poměrně drahé

Generální manažer poukazoval na ekonomickou situaci klubu i na pondělní tiskové konferenci: „Stavíme stadión, v létě jsme posílili deseti kvalitními hráči, nemůžeme si dovolit prodávat práva na televizní vysílání za tisíc korun,“ vysvětloval postoj Slavie.

Vstupenky na středeční odvetu budou poměrně drahé. Divák se na utkání může podívat za 300 - 850 Kč, avšak nejnižší částka určuje cenu pouze na jižní tribunu, za 400 korun na tutéž tribunu krytou. Podobně drahý bude vstup i na tribunu severní. Ostatní místa stojí od 700 do již zmiňovaných 850 Kč.

Prodáno je již 3 500 vstupenek a Petr Doležal věří, že se do ochozů dostaví alespoň 10 000 fanoušků. „Jsem přesvědčen, že podmínky na stadiónu odpovídají výši vstupného na tento zápas,“ řekl na otázku ohledně kvality strahovského stadiónu.

Černý: Svádí vinu na někoho jiného 

Šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý se nad dnešním počínáním slávistických funkcionářů pozastavil. "Je neslušné mluvit o někom, kdo se nemůže bránit, a je trestné mluvit o smlouvě před třetími osobami," zdůraznil pro ČTK. Poukázal na skutečnost, že Slavia dostala návrh smlouvy již v závěru června, ale zatím nikdo z jejího vedení neprojevil zájem o ceně jednat.

"Je trapné, když někdo nechce jednat a svádí vinu na někoho jiného. My jsme samozřejmě ochotni o ceně diskutovat a jednat, protože Česká televize je zde pro české diváky," dodal Černý.

Reklama

Související témata: