Hlavní obsah

Sparta vyhrála zaslouženě, shodli se hráči

PRAHA

Sparta vyhrála pondělní dohrávku Gambrinus ligy zaslouženě, na tom se shodli fotbalisté obou týmů. Zápas po taktické stránce změnila jediná branka. Sparťanští hráči byli se svým výkonem spokojeni, přestože ví, že rezervy stále mají. Liberečtí naopak hledali důvody svého nejenom výsledkového, ale i herního neúspěchu.

Článek

„Začali jsme poměrně slibně,“ řekl novinářům na pozápasové tiskové konferenci liberecký Adam Petrouš. „Bohužel jsme ještě před dvacátou minutou dostali gól a to Spartě pomohlo. Potom byl pro nás problém něco uhrát.“

Radek Bejbl měl pohled na zápas podobný. „Sparta se probudila gólem,“ řekl vicemistr Evropy z roku 1996. Zkušený záložník, který se ve druhém poločase přesunul do obranné linie, se snažil najít důvody pondělního neúspěchu: „Máme problémy zejména s ofenzívou. Nejsme pro soupeře nebezpeční. Ale ani hra v zadních řadách není ideální, pustili jsme Spartu do hodně příležitostí.“

Došek: Věřím, že se budeme lepšít

U vítězného celku vládla samozřejmě zcela opačná nálada. „Představoval jsem si, že dáme dva góly do deseti minut a bude,“ zavtipkoval před novináři hráč zápasu Jan Šimůnek. „Ale teď vážně. Důležité je, že jsme vyhráli. Zápas se nám povedl a tři body jsou doma,“ oddychl si kapitán stříbrné dvacítky z nedávného MS do 20 let.

Spokojený byl i jediný střelec střetnutí Libor Došek: „Hráli jsme dobře, obrana nebyla špatná a důrazem jsme si vypracovali nějaké šance. Přesto nechci hodnotit kvalitu hry. Věřím, že se budeme lepšit, máme toho hodně před sebou,“ uvědomuje si vytáhlý forvard.

Liberec prohrál jednobrankovým rozdílem, ale šeptalo se i o milosrdném výsledku z pohledu týmu pod Ještědem. A to nejenom proto, že Sparta nevyužila několik dalších příležitostí, ale také kvůli předvedené hře, jež nebyla kompaktní. Chybělo nasazení, přesnost, nápad.

Bejbl: Příliš mnoho změn

„To jsou problémy, které se nevyřeší ze dne na den. Do Liberce přišlo několik nových hráčů, někteří nemohli hrát. Stále měníme taktiku, takže se nemůžeme pořádně sehrát,“ vyjmenovával důvody pondělního neúspěchu Bejbl.

Na Spartu zase čeká jeden z nejslavnějších anglických klubů. „Jestli by tenhle výkon stačil na Arsenal? Liberec a Arsenal se nedají vůbec porovnat, nemůžete srovnávat první ligu s předkolem Ligy mistrů. Bude to jiný zápas, v jiném prostředí, s jinou atmosférou“ vysvětluje Petrouš.

Reklama

Související témata: