Hlavní obsah

Kladno - Budějovice 5:1Kladno smetlo v exhibičním představení bídné Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Gecov 1 : 0
30. Zachariáš 2 : 0
34. Jeslínek 3 : 0
56. Radzinevičius 3 : 1

KLADNO

Byla to exhibice. Jako válec rozdrtilo Kladno v neděli odevzdané České Budějovice. Hosté byli trapní. Vypouštěli souboje, hráli bez nasazení, chyběl jim důraz, ještě více rychlost. Skóre bylo milosrdné. Kučera v hostující brance totiž čaroval a chytil dalších pět vyložených šancí.

Článek

„Dostali jsme lekci z nasazení, důrazu a efektivity. Kladno nás smetlo. Omlouvám se fandům Budějovic. Totálně jsme selhali,“ nehledal výmluvy František Straka, trenér poraženého týmu. „Musíme si sáhnout do svědomí. Celá naše defenziva totálně hořela. Bylo to fiasko. Kladno nás roztrhalo na cucky,“ povzdychl si Pavel Kučera, brankář Jihočechů.

Klíčový okamžik přišel v 2. min: po rohu Dočkala trkl Farbák míč ke Gecovovi, který prvním ligovým gólem rozjásal Kladno - 1:0. Branka jako by zasela do řad hostů nejistotu. Nebyli schopni se dostat za půlku, lehce ztráceli míče. A čelili lavině šancí. Kučera však vychytal tutovky Farbáka, Dočkala a Jeslínka. Pak Zachariáš gólmana prostřelil, ale o milimetry minul.

Po půlhodině ale Cigánek po levé straně obešel Plocka a jeho centr na zadní tyč proměnil hlavou Zachariáš - 2:0. Za čtyři minuty autor gólu křížným pasem z vlastní půle našel za Hunalem rozběhnutého Jeslínka, který přehodil Kučeru. „Ohromně nám pomohl rychlý gól. Chtěli jsme hrát jednoduše a to jsme naplnili,“ liboval si Jaroslav Šilhavý, trenér Kladna.

Po přestávce Kladno polevilo. Černý v jedné ze dvou šancí trefil tyč, po Vozábalově rohu korigoval Radzinevičius - 1:3. „Hosté neměli co ztratit, my jsme znervózněli,“ viděl Šilhavý.

Ale Cigánek pokračoval v excelentním výkonu. V 58. min. připravil po centru tutovku pro Jeslínka, ale Kučera čaroval. Při reparátu za 3 minuty střelec nechybil. „Věděli jsme, že obránci soupeř jsou pomalí, z toho vycházela taktika. Vyšla dokonale,“ smál se Jiří Jeslínek, který dal dva góly Žižkovu ve 3. kole. „Ale já nejsem hrdina, to kluci mi góly připravili.“

Výhru po individuální akci Cigánka, přihrávajícího na tři góly, pečetil Vršajevič do prázdné branky. České Budějovice prohrály s Kladnem sedmý zápas v řadě. „Kladenská noční můra trvá. Přijde mytí hlav, protože jsme doslova zkolabovali,“ láteřil Straka. „Jejich záložníci vůbec nebránili. Proto jsme soupeře přehrávali,“ usmíval se Tomáš Cigánek. „Tři gólové nahrávky v zápase, to se mi ještě nepovedlo. Cítím se skvěle. Mám solidní formu,“ lebedil si.

SK Kladno - Dynamo České Budějovice 5:1 (3:0)
Branky: 34. a 63. Jeslínek, 3. Gecov, 30. Zachariáš, 82. Vršajevič - 56. Radzinevičius. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Ubias. ŽK: Žižka, Plocek, Homoláč (všichni Č. Budějovice). Diváci: 1870.
Kladno: Kostolanský - Hoffmann, Killar, Farbák, Čáp - Dočkal, Gecov (57. Kúdela), Szabo, Cigánek - Zachariáš (81. Vršajevič), Jeslínek (76. Zoubele). Trenér: Šilhavý.
České Budějovice: Kučera - Homoláč, Hunal (46. Stráský), Horejš, Žižka - Plocek, Vozábal, Plichta (70. Bíro), Černý - Adamec (46. Jungr), Radzinevičius. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: