Hlavní obsah

Komňacký: Soupeř nás nechal v tabulce na místě, odkud se padá

PRAHA

Odevzdaně působící Jablonec byl k vidění v 15. kole na Žižkově. Severočeši si za svůj výkon vykoledovali prohru 0:2 a ještě více se ukotvili na sestupovém předposledním místě. První gól severočeský tým inkasoval dokonce přímo z rohu, kdy se krásně trefil domácí Moughfire. „Takové góly padaly spíš v minulosti, jistě to byla poziční chyba,“ hledal argumenty na pozápasové tiskové konferenci k netradiční inkasované brance zoufalý trenér Jablonec František Komňacký.

Článek

Branka přímo z rohu ve 22. minutě z kopačky Joussef Moughfire otevřela skóre zápasu, který byl z pohledu výsledku velmi důležitý pro oba dva celky. „Takové góly padají zřídkakdy. Jestliže to tam zapadlo, jistě to byla poziční chyba. Je tam brankář a další hráči, kteří tomu mají zabránit,“ nehledal servítky severočeský kouč Komňacký.

„Věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché, nakonec jsme stejně nedokázali uhrát ani dobrý výsledek, ani dobrý zápas. Možná jsme měli větší držení míče, gól jsme ale nedali. Nemáme si na co stěžovat, soupeř hrál s větším nasazením, s větší vůlí po vítězství,“ řekl po utkání s náznakem beznaděje jablonecký trenér.

Je možné, že Jablonec přezimuje na sestupovém místě. To si uvědomují všichni hráči v mužstvu, někteří z nich už ale patrně na jaře za severočeský klub hrát nebudou. Jasně to také potvrdil trenér Komňacký, který na otázku, kolik hráčů by po nedělním utkání mělo přijít, řekl jasně: „Po dnešním zápase by mělo být nových aspoň sedm hráčů.“

Komňacký už má vytipované hráče

"Jádro mužstva musí zůstat, nedá se hrát jen s mladými hráči. Ten průvan musí jistě přijít. Přemýšlíme o tom, už máme vytipované hráče,“ řekl k možným příchodům do Jablonce Komňacký s tím, že o jménech zatím spekulovat nechce.

Šťastnějším dojmem po utkání samozřejmě působil žižkovský trenér Griga, kterému se podařilo svůj tým z posledního místa tabulky ke konci podzimu vyzdvihnout k týmům, které se nacházejí v jejím středu. „Musíme do myslí hráčů dostat takový přístup, který předvedli v dnešním zápase,“ dal trenér žižkovské Viktorie jasně najevo spokojenost s výkonem svých hráčů proti Jablonci.

"Pro nás to jsou ohromně důležité body. Byl bych rád, abychom jeli do Brna s bojovou náladou,“ přeje si před posledním podzimním ligovým zápasem Griga.

Reklama

Související témata: