Hlavní obsah

Kouči Slavie Jarolímovi se přání nesplnilo

PRAHA

Druhý ročník halového turnaje Fortuna Víkend šampiónů pro Slavii Praha dopadl nevalně. Nejprve slávisté skončili na posledním místě ve skupině a v neděli neuspěli ani v souboji o sedmou příčku s slovenským Ružomberokem 2:3, v konečném pořadí tak obsadili poslední osmé místo. Oproti loňsku si tak o jednu příčku pohoršili a na hráčích bylo znát, že jsou z výsledku hodně zklamaní.

Článek

Většina trenéru měla na turnaji hraného v Sazka Aréně strach z možného zranění hráčů, výjimkou nebyl ani kouč Slavie Karel Jarolím, ten před turnajem řekl: „Především bych nerad viděl nějaké zranění.“ Jeho přání se však nevyplnilo. V závěrečném utkání s Ružomberokem se zranil Theodor Gebre Selassie. Jednadvacetiletý záložník si při jednom z pádů zlomil kůstku v zápěstí.

"Theo si po zápase stěžoval na bolest ruky a vyšetření prokázalo zlomeninu člunkové kosti," upřesnil na webových stránkách klubu lékař týmu Jiří Fousek. "Na ruce bude muset nosit několik týdnů fixaci, ta by ho ale neměla výrazně omezovat v přípravě," doplnil.

V neděli po utkání odjeli hráči vršovického klubu na Strahov a o několik hodin později již byli na cestě do Krkonoš na kondiční soustředění, které se tradičně koná ve Špindlerově Mlýně. V autobuse nechyběl ani zraněný Gebre Selassie. Ve výpravě tak nebyla pouze posila z Liberce Jan Blažek, který má silnou angínu. Fotbalisty čekají dvoufázové tréninky. „Dopoledne půjdou na běžky a odpoledne budou posilovat v tělocvičně,“ řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Hráči neskrývali své rozčarování

„Samozřejmě, že ten výsledek mrzí. Ale příprava nám teprve začíná, je důležité, že se nám nikdo nezranil. Je to velká škoda, že se nám s tím výsledkem nepodařilo něco udělat. Více bych si pak mohl vychutnat to, že jsem mohl nastoupit,“ řekl po zápase s Ružomberokem gólman Josef Kubásek, to ale ještě nevěděl, že Gebre Selassie má zlomenou ruku.

Také Daniel Pudil neskrýval své zklamání z výsledku: „Určitě jsme tady chtěli uspět, minimálně jsme se chtěli dostat do semifinále. Tento výsledek je samozřejmě pro nás zklamání. Motivaci jsme měli i v nedělním zápase o sedmé místo, protože jsme nechtěli skončit jako poslední, ale bohužel nepovedlo se to. Zase jsme vedli, ale nedokázali jsme to udržet. Teď je před námi kondiční soustředění ve Špindlerově Mlýně, kde nabereme síly a ty potom zúročíme v lize a v Poháru UEFA.“

Reklama

Související témata: