Hlavní obsah

Českobudějovický záložník Černý přestoupil do Slavie

PRAHA

Záložník Jaroslav Černý se ve středu stal definitivně další posilou Slavie Praha, kam přestoupil z Českých Budějovic. S vedoucím mužstvem ligové tabulky podepsal osmadvacetiletý fotbalista tříletou smlouvu s roční opcí. ČTK to řekl hráčův manažer Dalibor Lacina a přestup potvrdil i pražský klub.

Článek

"Jednání byla složitá a jsem rád, že se nám podařilo vše dotáhnout," řekl ředitel Slavie Petr Doležal. Kluby se dohodly, že přestupovou částku nezveřejní.

Černý se hned po podpisu smlouvy vydal za svým novým týmem na kondiční soustředění do Krkonoš. Spolu s ním odcestoval i útočník Jan Blažek, který se zotavil z virózy. "Trenér už mne varoval, ale na dřinu sem připravený. Na běžkách jsem stál ale jen jednou v životě, takže to vidím spíš na kolo," řekl po podpisu smlouvy Černý, jenž se příchodu do neznámého prostředí nebojí. "S většinou kluků se už znám, nejvíc s Martinem Latkou a Láďou Volešákem z Českých Budějovic," uvedl.

O Černého měla Slavia zájem už v letní přestávce, tehdy se však kluby nedohodly. "Jsem rád, že to dobře dopadlo, už před půl rokem k tomu bylo dobře nakročeno. Slavia je pro mě velkou výzvou, je to krok dopředu, i když jsem si plně vědom toho, že v takovém týmu je vše pod mnohem větším tlakem a čeká mě obrovská konkurence," řekl Černý.

Svou prvoligovou kariéru zahájil odchovanec bruntálského fotbalu v roce 2001 v Opavě. Poté hrál v Olomouci a Brně a od roku 2006 byl oporou Českých Budějovic. Dosud nastoupil ke 143 prvoligovým zápasům, v nichž vstřelil 17 branek. Na podzim se trefil čtyřikrát.

Reklama

Související témata: