Hlavní obsah

Slovenského fotbalistu Heseka získaly Teplice

TEPLICE

Útočníka Andreje Heseka získal český prvoligový celek FK Teplice. Šestadvacetiletý slovenský reprezentant přichází z klubu FC Nitra a se svým novým zaměstnavatelem podepsal smlouvu na tři roky. Slovenský klub ovšem přestup svého útočníka do českého klubu ještě oficiálně nepotvrdil. "Pokud by Hesek přestoupil, byla by to pro tým velká ztráta, vždyť si svými výkony v Nitře vybojoval účast ve slovenské reprezentaci," řekl Sport.cz na adresu Heseka generální manažer Nitry Peter Dedík.

Článek

Hesek by měl nahradit v útoku Martina Fenina, který odešel na konci loňského roku do Eintrachtu Frankfurt. O urostlého forvarda se přitom zajímala i pražská Slavia, Hesek si nakonec vybral tým Petra Rady.

"Je to zajímavý hráč, a také je už poměrně zkušený. Je to jeden z nejlepších hráčů na Slovensku. Tento rok jeho výkonnost vyletěla mimořádně nahoru," řekl ke své nové posile teplický trenér Rada.

„Jsme rádi, že jsme ho získali, protože o něj byl velký zájem i v zahraničí, a proto nebyla jednání jednoduchá. Po příchodech Smejkala, Juna a Vidličky je to další krok k výraznému posílení mužstva zapadající do vytyčené koncepce budování silného a perspektivního týmu,“ uvedl na oficiálních stránkách Teplic ředitel komunikace Petr Heidenreich.

Generální manažer slovenského klubu Peter Dedík ovšem oficiální přestup nitranského útočníka do Teplic nepotvrdil. "Jednání ještě nejsou ukončená," řekl k přesunu slovenského reprezentanta do aktuálně třetího týmu české nejvyšší soutěže.

"Trenér Hapal odchod Heseka očekával. Je to jeden z nejlepších útočníků slovenské ligy. Pokud by Hesek přestoupil, snažili bychom se kádr přijatelně doplnit", dodal Dedík s tím, že pokud se týmy na dohodnou, přestupová částka se zveřejňovat nebude.

Dvojnásobný reprezentant se k týmu připojí v pátek. Ve slovenské lize nastřílel v podzimní části tři branky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.