Hlavní obsah

Holeňák má vylepšit herní projev Liberce

LARNAKA

Kyperské podnebí a kvalitní terény zvolil pro přípravu na druhou polovinu ligy i kouč Slovanu Liberec Ladislav Škorpil. „Zatím všechno probíhá vcelku optimálně. Naplno trénují všichni hráči, pouze Frejlach má individuální plán. Váchovo zranění je dlouhodobé,“ řekl kouč.

Článek

Naplněním představ o příchodech a odchodech se nezabývá. „To je ztráta času. Beru realitu, jaká je. Odešli Petrouš do zahraničí, Hodúr do Mladé Boleslavi a Blažek na hostování do Slavie, odtud přišli mladíci Gecov s Dočkalem a Vácha, o němž už jsem hovořil. Gólového Blažka snad nahradí Radzinevičius, ale to všechno ukáže až liga,“ dodal s tím, že kvalita hry se odvíjí od hráčů a začíná už u obránců. „Měla by stoupnout už přítomností Holeňáka, který byl celý podzim zraněný. Totéž platí také o Janů,“ zdůraznil Škorpil.

O sestavě pro jarní úvod už má vcelku jasno. Úkol, kam posunout Liberec z jedenácté příčky, prý od vedení klubu nedostal. „Budeme hrát o co nejlepší umístění, abychom se co nejdříve zbavili starostí o záchranu. Hrát o ni do posledního kola není žádná slast. To už mám za sebou, když jsem se zachraňoval s Hradcem Králové v posledním kole ještě ve federální lize,“ nechtěl připustit variantu boje o udržení v nejvyšší soutěži.

„Navíc jsme ve hře v domácím poháru. Ve čtvrtfinále máme Třinec, takový zápas se dá akorát podcenit, jinak musíme postoupit. Liberec je zvyklý hrát v evropských pohárech, což bychom také mohli dodržet,“ přál si nahlas Škorpil, který se vrací s týmem z Kypru v úterý.

Reklama

Související témata: