Hlavní obsah

Ščasný: Musíme lépe zvládat domácí zápasy

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný má před sebou jasný úkol. Zvládnout jarní část nejvyšší české fotbalové soutěže lépe než tu podzimní. Situaci má ztíženou odchodem Marka Matějovského. Vedení klubu by i přesto rádo ještě letos dosáhlo na příčky zaručující pohárovou účast. „Nechtějte po mně, abych vám řekl přesné umístění,“ brání se trenér.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný

Článek

Co byste chtěl na jaře změnit oproti podzimní části, v níž se vám příliš nedařilo?

Naším hlavním úkolem je zvládat mnohem lépe domácí zápasy.

Vedení chce dosáhnout na pohárové příčky. Jaké umístění by podle vás bylo úspěchem?

Vyhlašovat cíle a cokoliv slibovat by mohlo vypadat hloupě. Jsme na desátém místě. Budeme se snažit hrát co nejlépe. Ale nechtějte po mně, abych vám řekl přesné umístění. Na to dnes nedovedu odpovědět.

Na podzim jste často hráli na tři obránce. Zůstanete u tohoto modelu i na jaře?

Hráči by měli být schopni hrát na tři i na čtyři obránce. V utkáních, v nichž tým prohrává, se často mění styl hry a stahuje na tři bránící hráče. Na jaře ale začneme se čtyřobráncovým systémem.

Máte dva vyrovnané gólmany. Kdo dostane víc příležitostí?

O jedničce v brance už mám jasno. Rozhodování bylo hodně složité, protože oba podávali v přípravě dobré výkony. Ale alepsoň pro úvod ligy tuto otázku vyřešenou mám. Jméno vám ale neřeknu. Myslím, že by bylo slušné, kdyby se to brankáři dozvěděli dřív. Ostatní se to dozví v neděli.

Do týmu jste chtěl přivézt některé útočníky. Proč nikdo nepřišel?

Máme dost kvalitních útočných hráčů. Máme Kyselu, Mendyho, Táborského, Holuba a další. Samozřejmě poté, co odešli Kulič s Peckou, bude chvíli trvat, než najdeme stejně úspěšné hráče.

Reklama

Související témata: