Hlavní obsah

Teplice - Most 1:0Jun v Teplicích: snový comeback

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Jun 1 : 0

TEPLICE

Návrat jak ve snu prožil Tomáš Jun. Z tureckého vyhnanství v Trabzonsporu ho na hostování získaly v zimě Teplice, kterým v neděli zajistil gólem vítězství 1:0 v jarní premiéře s Mostem. „Poprvé za Teplice a první branka, to je parádní začátek. Doufám, že je to začátek nové éry, i když fotbalově nebyl výkon ještě optimální,“ hodnotil zápas Tomáš Jun.

Článek

Už v 1. poločase měl velkou šanci. Verbíř zleva přiťukl míč Doležalovi a po jeho přihrávce z velkého vápna Jun těsně přestřelil. Jinak dominovaly obrany. „Nehráli jsme špatně, ale bez šancí. Nemohli jsme se dostat do tempa, hra byla rozkouskovaná,“ věděl Petr Rada, trenér domácích. Hosté byli nebezpečnější. Pilař po Bogdanově centru hlavou těsně minul, Stožického ránu musel Slavík vytlačil zpod břevna na roh.

Ve 2. půli Teplice přidaly obrátky, ale dál se prosazovaly složitě. „Diváci už byli nedočkaví, ale já  hráče upozorňoval, že začátky po zimní přestávce nejsou jednoduché,“ říkal Rada.

Rozhodla standardní situace. Verbíř narazil míč na přední tyč Junovi, ten posunul balón centrujícímu Doležalovi a stačil se vrátit k zadní tyči, kde za několik vteřin uklidil propadlý balón do sítě- 1:0. „Celá dřina přišla vniveč, protože jsme nezvládli standardní situace, na které jsme se dlouho chystali,“ čertil se Robert Žák, trenér Mostu. „Přitom už jsem chtěl Juna střídat a hru tak oživit. Ale byl to první rohu z pravé strany, kde jsme tuhle situaci nacvičovali,“ smál se Rada.

Tepličtí už výhru uhlídali a udrželi skvostnou sérii: od startu ligy neztratili doma ani bod. „Nabádal jsem hráče k trpělivosti,“ tetelil se blahem Rada. Velké zklamání naopak prožíval Milan Švenger, který absolvoval v brance Mostu první ligový zápas: „Cítím hořkost a zklamání. Teplice mě překonaly vlastně z jediné pořádné šance.“

FK Teplice - SIAD Most 1:0 (0:0)
Branka: 67. Jun. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Kaufman - Pilař, Bogdanov, Johana. Diváci: 5630.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Štohanzl (89. Vidlička), Sabou, Doležal, Verbíř - Jun (79. Mareš), Hesek (64. Smíšek). Trenér: Rada.
Most: Švenger - Prášil, Johana, Studík, Škoda - Stožický (83. V. Mendy), Gedeon, Pilař, Oboya (55. Pešír) - Simpson (72. Loos), Bogdanov. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: