Hlavní obsah

Brňané rozhodli o vítězství až sedm minut před koncem

BRNO

Brňané splnili i bez nemocného záložníka Kaloudy roli favorita, vítězství jim zajistil sedm minut před koncem vydařenou hlavičkou po standardní situaci kapitán týmu Trousil. Olomoučtí padli po sedmi remízách za sebou. "Těžký zápas jsme zvládli," pochvaloval si brněnský kouč Petr Uličný.

Článek

„Soupeř prokázal, jak má kvalitní defenzivu, a tentokrát navíc zlobil i nebezpečnými brejky. Podržel nás ale brankář Lejsal a nakonec jsme jeden potřebný gól vstřelili,“ radoval se brněnský trenér Uličný po třetí výhře svého mužstva v řadě.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, ale Střeštíkovi odskočil míč ve výhodné pozici před Drobiszem od nohy a nekrytý Besta nedosáhl vzápětí hlavou na centrovaný balón. V první velké šanci se tak ocitli ve 21. min. po hrubce Švejnohy Hanáci, avšak záložník Ladislav Onofrej mířil zblízka do brankáře Lejsala. „Stejně jako v předchozím utkání se Spartou jsem gólovou situaci vyřešil špatně. Kdybychom 1:0 vedli, střetnutí by se vyvíjelo asi jinak,“ smutnil. Na konci úvodní půlhodiny bylo blízko k vedoucímu gólu po rohu Brno, Trousil ovšem pálil jen do Drobiszovy náruče.

Po pauze domácí opět přidali, ale Střeštík ani střídající Wagner neměli přesnou mušku. S dalekonosnou střelou Polácha i s Trousilovou hlavičkou z bezprostřední blízkosti si poradil Drobisz. Na druhé straně obelstil Trousila Hořava a jeho dělovku vyrazil Martin Lejsal na tyč. „Balón jsem lízl konečky prstů. Byl to pro mě nejtěžší okamžik zápasu,“ přiznal.

Pak už se Brňané dočkali. Polách zahrával z levé strany trestný kop a urostlý Trousil překonal Drobisze nechytatelnou hlavičkou pod břevno. Domácí potom hru kontrolovali, avšak těsně před koncem mohla Olomouc vyrovnat. Jenže ani Rossi neměl na malém vápně tváří v tvář Lejsalovi v koncovce dostatek klidu. „Na české poměry to bylo velmi dobré utkání hrané v plném tempu s množstvím šancí na obou stranách. Podle mého názoru nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo. Doplatili jsme na jednu chybu při standardce,“ hodnotil duel trenér poražených Martin Pulpit.

Reklama

Související témata: