Hlavní obsah

Slávista Kalivoda stihl za 19 minut všechno

PRAHA

Devatenáct minut v součtu obou poločasů stačilo záložníkovi Slavie Davidu Kalivodovi, aby se stal ústřední postavou pondělního derby. Ve 39. min. šel na hřiště jako střídající hráč. V 52. min. viděl žlutou kartu za protesty. O šest minut později dal vedoucí gól. Jeho oslavné gesto u domácího kotle se svlečeným dresem nad hlavou znamenalo druhou žlutou a předčasný odchod do kabin.

Článek

„Mrzí mě to, co jiného mám říkat,“ soukal ze sebe Kalivoda. „Udělal jsem hloupost, ale v té chvíli jsem si to prostě neuvědomil. Euforie byla mnohem silnější. Přitom jsem si říkal, že už žlutou mám a musím si dát pozor,“ litoval.

Mohl být jen kladným hrdinou derby. Pár vteřin ale všechno pokazilo. „Krásně jsem trefil Belaidovu přihrávku, dokázal jsem se dostat před obránce,“ popisoval trefu znamenající vedení 1:0. „To, co následovalo, bohužel vrátit nemůžu. Byla to moje blbost, těžko se mi nyní hledají slova,“ smutnil po utkání slávistický záložník.

Myslel si však, že první žlutou dostal v tomto zápase neoprávněně. „Chtěl jsem jen roh, který podle mě byl,“ vracel se ke své střele, která možná lehce škrtla Grigarovi o prsty. Ani televizní opakovaný záznam však zjevnou teč neprokázal. „Podle mě to byl evidentní rohový kop. Nevím, za co tu kartu dostal,“ tvrdil kouč Karel Jarolím.

Pro Kalivodovu reakci předcházející vyloučení však neměl pochopení. „Stupidní věc, prostě neomluvitelné. Musel vědět, že už má žlutou kartu. Oslabil celý tým a nemám pro to vůbec vysvětlení,“ řekl trenér pražké Slavie. Bezprostředně po zápase nechtěl předjímat, zda Kalivodu čeká za klukovinu od klubu nějaký postih.

„Uvidím, co mi k tomu řekne on sám,“ dodal. Samotný hráč netušil, jestli za vyloučení bude muset zaplatit pokutu. „Nevím, co bude.“ Věděl však moc dobře, že nebýt jeho zkratu, mohlo být po zápase slávistům daleko lépe. „Když jsem byl v kabině, cítil jsem se hrozně,“ popisoval své rozpoložení Kalivoda.

„Mám to pořád v sobě a musím se s tím vyrovnat. Klukům jsem se hned omluvil, bylo mi jich líto. Stejně jako fanoušků,“ přiznal. Jarolím přitom celý týden hráče na disciplínu upozorňoval. „Kladl jsem jim na srdce, ať si na podobné věci dávají velký pozor. Po gólu jsme se dostali na koně, ale po dvaceti vteřinách jsme z něj slezli. To vyloučení nás hodně zaskočilo a nějakou dohru určitě bude mít...“

Reklama

Související témata: