Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 2:0Jablonec ukončil černou sérii a zdolal Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Valenta 1 : 0
49. Necid 2 : 0

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce porazili ve 27. ligovém kole Sigmu Olomouc 2:0 brankami Valenty a Necida. Ukončili tak černou sérii tří porážek a vzdálili se z pásma bezprostředního ohrožení.

Článek

Brankář Drobisz hned zkraje propustil do sítě sotva letící míč po tečované Valentově ráně. A v úvodu druhé půle si Necid lehce pohrál s olomouckými zadáky - 2:0. Chyby hostů a hlavně jejich nulový odpor tak ulehčily Severočechům cestu k výhře i bodům nutným k záchraně.

Domácí ani nevěděli, jak přišli k prvnímu gólu. Valenta pálil v 8. min. za šestnáctkou. „Tečoval to Aleš Škerle do protipohybu“ vysvětloval svoji nečinnost brankář hostů Petr Drobisz. „Trenér nabádal ke střelbě, tak jsem se opřel. A pak jsem se modlil, aby to skončilo u tyče,“ líčil šťastný střelec Jiří Valenta.

S dalšími šancemi domácích v první půli si bývalý gólman Jablonce už poradil, vychytal Necida. Když už jej Žofčák přeloboval a míč mířil do brány, zaskočili zadáci. Jedinou příležitost hostů měl Onofrej, Špita ale nepřekonal. Jinak Sigma, usazená v pohodlí středu tabulky, byla neškodná. Po pauze se její obránci na chvíli proměnili v sochy, Necid mezi nimi proběhl, zblízka překonal Drobisze a odstartoval minuty děsivé nudy ve zbytku střetnutí.

„Tentokrát nám vyšel začátek,“ oddechl si domácí kouč František Komňacký. „Domácí chtěli vyhrát víc, povedlo se jim to zaslouženě,“ uvedl trenér hostů Martin Pulpit, jehož letní odchod od týmu oznámilo vedení klubu už čtyři kola před koncem sezóny. „Situace je taková, jaká je, bude těžké ve zbytku ligy mužstvo motivovat,“ dodal Pulpit.

FK Jablonec 97 - SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 7. Valenta, 49. Necid. Rozhodčí: Královec - Filípek, Novák. Bez karet. Diváci: 3385.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Eliáš, Valenta (79. Klapka), Žofčák (73. Baranek) - Fujerik, Necid (64. Straka). Trenér: Komňacký.
Olomouc: Drobisz - Jinřišek, Škerle, Hudec, Heidenreich - Bajer, Kaščák (77. Rýdel), Rossi (60. Klesnil), Onofrej (65. Kazár) - Bueno, Janotka. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: