Hlavní obsah

Kmoch dělal asistenta Haškovi, z angažmá v Budějovicích strach nemá

Trenér sparťanského béčka Jan Kmoch by se měl podle vedení Českých Budějovic ujmout tamního prvoligového týmu pro příští sezónu. Trenér roku mládeže v letech 2002 a 2003 by měl u kormidla Jihočechů vystřídat Františka Straku. Tomu klub neprodloužil končící smlouvu. „Mám o toto angažmá zájem. Záleží ale na tom, jestli se na všem domluvíme,“ řekl v telefonickém rozhovoru Sport.cz šestapadesátiletý Kmoch.

Foto: AC Sparta Praha

Současný kouč sparťanského béčka Jan Kmoch by se měl stát hlavním trenérem Českých Budějovic.

Článek

Podle informací Českých Budějovic povedete jejich tým v příští sezóně Gambrinus ligy. Máte už podepsanou smlouvu?

Jsme v jednání. Mám o toto angažmá zájem, záleží ale na tom, jestli se na všem domluvíme. Předně ale potřebuji dokončit rozdělanou práci ve Spartě. Chci se tím zabývat až po skončení naší soutěže.

Jak dlouho už s Jihočechy jednáte?

První kontakt přišel asi tak před dvaceti dny. Bylo to takové oťukávání. Zajímalo je, jestli bych měl zájem a zvládl to.

Kdy tedy budete jednat konkrétněji?

Chtěli jsme se o tom bavit až po sobotním konci první ligy. Existuje totiž loajalita vůči trenérům, kteří dokončují svou práci. My se Spartou ale v neděli hrajeme, takže vše začneme dolaďovat v pondělí.

Pokud vše klapne, čeká vás v české lize první angažmá v roli hlavního kouče...

Je to tak. Já jsem ale působil hlavně v zahraničí, kde jsem mimo jiné dělal asistenta Ivanovi Haškovi. V Čechách jsem před čtyřmi lety dělal asistent trenéru Žákovi u tehdy druholigového Mostu.

S čím byste do další výzvy šel?

Šel bych do toho absolutně beze strachu. Věřím, že mám hráčům co dát. Trénuji už mnoho let a mám navíc i cenné zkušenosti ze zahraničí.

Jste vyhlášeným trenérem mládeže. Víte, jak jsou na tom s juniory v Budějovicích?

Zajímají mě české celky, které dobře pracují s mládeží. Budějovice jsou jedním z nich, mají skvělé nové tréninkové centrum. Práce s mládeží je základem všeho.

Budete chtít svůj tým případně právě na mládí postavit?

Určitě. Pro styl, který bych chtěl mužstvu vštípit, je to nutnost. Dostatek agresivity a fotbalové drzosti zaručí hernímu projevu právě mladí hráči.

Reklama

Související témata: