Hlavní obsah

Komisař obvinil sparťanského chuligána, který zapálil sedačky

LIBEREC

Až dva roky vězení hrozí fanouškovi fotbalistů Sparty Praha, kvůli kterému ohořelo na stadiónu Slovanu Liberec deset plastových sedaček. Čtyřiadvacetiletý chuligán napáchal při sobotním utkání mezi Slovanem a Spartou škodu 10 000 korun a komisař ho obvinil z výtržnictví a poškozování cizí věci.

Článek

"Fanoušek hodil ve sparťanském sektoru zapálenou světlici do odpadkového koše. Koš se rozhořel a oheň se přenesl na sedačky," řekla v pondělí mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Další sparťanský chuligán vytrhl z kolejniček vstupní bránu na stadión. Policisté čekají na vyčíslení škody a pokud překročí 5000 korun, obviní fanouška z poškozování cizí věci.

Sparťanští rowdies poničili v sobotu na stadiónu zařízení celkem za 25 000 korun. Pět z nich se dopustilo přestupku. Kromě jiného lomcovali vstupní branou.

"Škody nebyly větší pouze díky rychlém zásahu policie. Nejagresivnější fanoušky Sparty ze stadiónu vyvedla, zabavila také spoustu pyrotechniky a dalších nebezpečných věcí," uvedl mluvčí Slovanu Lukáš Váňa. Na stadiónu a ve městě se v sobotu staraly o bezpečnost i desítky speciálně vybavených příslušníků pořádkových jednotek - takzvaných těžkooděnců.

Slovan má s řáděním fanoušků špatné zkušenosti, nejhůře dopadl před dvěma lety po finále Poháru ČMFS mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha. Ostravští chuligáni napáchali na stadionu škodu za 1,2 miliónu korun.

Reklama

Související témata: