Hlavní obsah

Hapal: My a černý kůň ligy? Byl bych jenom rád

Fotbalový klub z Mladé Boleslavi chce útočit na nejvyšší příčky v nadcházejícím ligovém ročníku, pomoci jim k tomu má mimo jiné trenér Pavel Hapal, který převzal mužstvo po Karlu Stannerovi. „Boleslav by ráda uvítala v následujícím ročníku evropské poháry. Osobně bych chtěl vyhrát ligu i Český pohár,“ řekl ve čtvrtek na předsezónní tiskové konferenci klubu Hapal.

Článek

Začínáte své první angažmá v domácí soutěži od začátku ročníku, jaké to je?

Dříve jsem naskakoval za trenéry, kteří byli odvoláni za situace, která byla krizová. Bylo tomu tak v Opavě a ve Zlíně. Teď je to jiné. Myslím si, že přebírám mužstvo, které závěr ligy zvládlo výborně. Navíc se velice dobře doplnilo. Ten tlak na moji osobu bude velký, stejně tak jako očekávání. Věřím, že tento tým je silný hlavně psychicky, že si s tím tlakem poradí a dobře odstartuje do soutěže.

Jste spokojen s přípravou mužstva?

Absolvovali jsme kondickou přípravu ve Špindlerově Mlýně a herní soustředění v Rakousku. S přípravou jsem spokojen. Vydařil se nám hlavně turnaj v Čelákovicích, kde jsme porazili ligové konkurenty (Slavii a Brno - pozn. redakce).

Jaké panují v klubu před zahájením ligy ambice?

Boleslav by ráda uvítala v následujícím ročníku evropské poháry. Jsem si vědom, že nás média pasují na jednoho z černých koní ligy. Já bych byl jenom rád, kdyby tomu tak bylo a tým dokázal, že tu kvalitu má, a že by v určité fázi mohl pomýšlet i na boj o titul. Osobně bych chtěl vyhrát ligu i Český pohár.

Boleslav kvalitně posílila, navíc udržela hráče jako je Miller, či Rajnoch...

Toto jsou klíčoví hráči pro tým, je moc dobře, že jsme je udrželi. Navíc přišli kreativní hráči jako Sylvestre. Do útoku jsme získali Michala Papadopoulose, který bude chtít prokázat svoji kvalitu a v Boleslavi se zapsat v tom nejlepším světle. Jsou to všechno hráči, kteří chtějí něco dokázat.

Premiéru na lavičce Boleslavi si odbudete na Spartě, kde jste jako hráč působil...

To moje působení tam bylo velice krátké a velice poučné, i když tam byla ta nepříjemné situace s neproměněnou penaltou proti Barceloně. Přesto mám na Spartu dobré vzpomínky.

Mladá Boleslav hrála v minulých sezónách hodně ofenzivně, bude tomu tak i nadále?

Věřím, že se tak budeme prezentovat i v novém ročníku.

Kdo se podle vás může nejvíce střelecky prosadit?

Média vyvíjí na hráče velký tlak. Mně by stačilo, kdyby třeba Michal Papadopoulos góly připravoval, nemusí je dávat. Branky nečekám jen od útočníků, může je dát každý.

Například Jan Rajnoch?

Určitě. Bude na něj velký tlak. Loni dal 11 branek, bude těžké to zopakovat. Ale třeba vyskočí někdo úplně jiný.

Reklama

Související témata: