Hlavní obsah

Strůjce jabloneckých vítězství Žofčák: O špičce tabulky nemluvíme

Za úspěchy a vítězstvími Jablonce v úvodu fotbalové ligy stojí jedno jméno. Je jím šikovný slovenský záložník Igor Žofčák, po jehož standardkách slavili Severočeši zisk tří bodů jak ve Zlíně, tak v pondělní dohrávce proti silné Ostravě. „Není důležité, že to jsou centry ode mě. Hlavní je, že se vyhrává,“ zůstal skromný Žofčák, hráč širší slovenské reprezentace, v odpovědi pro Sport.cz.

Článek

Jak vás těší výhra proti Baníku?

Každá výhra potěší. Jsme hlavně rádi, že jsme potvrdili tři body ze Zlína a získali všechny tři body i v prvním domácím utkání.

Zařídil jste obě dvě branky, to musí být dvojnásobná radost...

Určitě mě výhra těší o to víc. Není ale důležité, že to jsou centry ode mě. Hlavní je, že se vyhrává, ať už se na vstřelené brance podílí kdokoliv.

Jako pravák hrajete nalevo, nevadí vám to?

Já jsem na to zvyklý. Trenér Komňacký už z našeho společného působení z Ružomberku ví, že můžu hrát nalevo i napravo. Nedělá mi to žádné problémy.

Jaké pokyny vám kouč Komňacký naordinoval proti Baníku?

Šli jsme do zápasu s tím, abychom gól nedostali. To se nakonec nepodařilo, důležité ovšem bylo, že jsme dvakrát předtím skórovali my, a nakonec slavili vítězství.

První branka vašeho týmu padla, stejně tak jako v úvodním duelu ligy proti Zlínu, ze standardní situace. Trénujete je nějak speciálně?

Ano, standardky i centry ze strany trénujeme.

Udrželi jste se na čele tabulky už jen mezi pár týmy, které také ještě nezaváhaly. Jak dlouho se chcete na špici držet?

Nemáme ambice, abychom se drželi na špičce tabulky. O tom nemluvíme. Jdeme zápas od zápasu a za každý bod jsme rádi.

Nyní vás čeká Mladá Boleslav, jak na ni?

To máte pravdu, znovu na vlastním trávníku přivítáme Mladou Boleslav. Ta k nám určitě nepřijede bránit. Čekáme ofenzivní fotbal. Já se na ně už moc těším.

Reklama

Související témata: