Hlavní obsah

Hráli jsme zle, smutnil Jarolím

PLZEŇ

Byl to bídný výkon, nehodný českého šampióna a uchazeče o Ligu mistrů. Fotbalová Slavia zápas 3. kola Gambrinus ligy v Plzni nezvládla a pošramocené sebevědomí si remízou 1:1 po úterním utkání 3. předkola Champions League rozhodně nespravila. Záložník Marek Jarolím to dobře věděl, byť patřil ke světlejším bodům sestavy obhájce titulu.

Článek

Po zlém výkonu ve Florencii v předkole Ligy mistrů jste slibovali do zápasů domácí soutěže diametrální zlepšení. Proč na něj nedošlo a v Plzni jste herně i výsledkově zklamali?

Protože jsme nepodrželi balón a i v deseti se nechali od domácích zatlačit, což bylo naprosto nepochopitelné. Měli bychom hrát lépe, mnohem lépe. Vyrovnání bylo pochopitelným vyústěním jejich risku a sázky na ofenzivu. Hra vabank se jim vyplatila. Ale byl to jen výsledek naší pasivity. Naše převaha v průběhu druhé půle měla být rozhodně zřetelnější.

Závěr zápasu jste nezvládli, byť jste měli početní převahu a jednobrankové vedení k tomu. Jaké pro to máte vysvětlení?

Zůstávali jsme stát a místo hry jsme se bránili jen za cenu odkopů. Mužstvo s našimi zkušenostmi, by něco takového nemělo dopustit. Měli jsme utkání dohrát na polovině nebo před brankou soupeře. Místo toho jsme byli přilepení ve vlastní šestnáctce.

V Plzni jste ještě na podzim minulé sezóny působil. Překvapil vás její výkon?

Vůbec ne. Hráli přesně v duchu zdejší tradice. Bojovali, dřeli, byli v pohybu. Mají v týmu nové hráče, kteří její hru oživili. Ale ničím nás nepřekvapili. Bod mají proto, že my jsme hráli zle a špatným výkonem jsme jim cestu k remíze usnadnili.

Co chybí současné Slavii v porovnání s tou, která v minulé sezóně získala titul?

Těžko se mi to bezprostředně po utkání hodnotí. Jsem z naší ztráty hodně špatný, vážně mě to štve. Je jasné, že se všichni musíme zlepšit, hrát lepší fotbal.

A v čem by to zlepšení mělo být?

Ve všem a u všech hráčů. Měli bychom být více v pohybu, více si přihrávat, více se nabízet, více kombinovat. Pak si budeme vytvářet šance, kterých jsme třeba v Plzni moc neměli, protože jsme byli bez pohybu.

To vás tolik rozhodila prohra a zejména způsob, jakým jste prohráli ve Florencii?

Ne. Rozhodně ne. Není to tak, že bychom byli psychicky odevzdaní.

Ale když pomineme boj o Ligu mistrů, start do domácí ligové soutěže jste si určitě představovali jinak, že?

Máme čtyři body po třech kolech, takže je jasné, že spokojeni být nemůžeme. Ale není třeba dělat paniku. Zbývá dvacet sedm kol. Vzpamatujeme se, zlepšíme se.

Reklama

Související témata: