Hlavní obsah

Plzeňský kapitán Horváth: Karol Polák mě rozesmál

Jednoznačně nejlepším hráčem zápasu Plzně s Teplicemi byl kapitán domácího týmu Pavel Horváth. Ostatní se mu výkonem nedokázali ani přiblížit. Dal krásný gól, ale nakonec byl zklamán. Věděl, že jeho tým měl na víc, než na remízu 1:1. "Ve druhé půli jsme byli lepší, jenže nám chybělo štěstí, které jsme měli v předešlých utkáních," prohlásil Horváth po utkání.

Článek

Dal jste druhý gól v sezóně, tentokrát z přímého kopu. Věřil jste si na Belice?

Byla to nádherná rána do šibenice (smích). Ale vážně - střílel jsem po zemi k tyči. Trošku jsme si rozšířili zeď, proto jsem se ji snažil obstřelit. Viděl jsem, že Belic stojí víc ve středu branky, takže  podle mě musel balón zaregistrovat až na poslední chvíli. To se těžko chytá.

Jak se vám hrálo proti Teplicím, kde jste před lety působil?

Z kluků, s nimiž jsem kopal, jsou v Teplicích už asi jen Michal Doležal a Štěpán Vachoušek. Žádné hecování tudíž nebylo.

Mrzí vás hodně třetí remíza 1:1 za sebou?

Možná by bylo lepší jeden ze zápasů prohrát a dva vyhrát. Ale to je fotbal. Ve druhé půli jsme byli lepší, jenže nám chybělo štěstí, které jsme měli v předešlých utkáních. Jinak výkon špatný nebyl, snad se na fotbal dalo koukat. Měli jsme pěkné akce, jen chybělo koření v podobě druhého gólu.

Hostem zápasu byl legendární slovenský komentátor Karol Polák, který celé utkání provázel na stadiónu slovem. Vyhecoval vás?

No jo, vzpomněl jsem si, jak jsem ho jako malý kluk slýchával v televizi. Ale když nám při střídání udělal z Jirky Mliky Jirku Milku, musel jsem se na hřišti začít smát. Možná mu tak vymyslel novou přezdívku.

Proč jste ve druhé půli vystupňovali tlak až v závěru? Předtím tam byly takové hluché minuty bez šance.

Chvílemi jsme nevěděli, co hrát. Teplice druhou půli jen bránily, já je takhle nepamatuju, protože je vždycky zdobil ofenzivní fotbal.Tentokrát nic, jen defenzíva. Proto škoda, že jsme je ještě v první půli nedorazili druhým gólem.

Reklama

Související témata: