Hlavní obsah

Sparťané se vracejí na nádraží, s fanoušky Brna se nestřetli

BRNO

Asi dvě stě fanoušků Sparty Praha, kteří přijeli do Brna na nedělní zápas první fotbalové ligy s domácím FC Brno, se za doprovodu stovky policistů vrací zpátky na hlavní vlakové nádraží. Policie ani brněnští strážníci, kteří jsou ve výrazné početní převaze, zatím nezaznamenali žádné výtržnosti ani střety s domácími fanoušky.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Příznivci Sparty - ilustrační fotgrafie

Článek

K jedinému incidentu došlo ještě před zápasem, kdy asi 35 fanoušků Slovanu Bratislava, kteří do Brna přijeli podpořit domácí tým, poničilo tramvaj brněnského dopravního podniku. Strážníci poté čtyři z nich zadrželi. Fanoušci Slovanu ale odmítli přestupek uznat, a případem se proto bude zabývat přestupková komise města, řekla v neděli mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

"Fanoušci Slovanu nastoupili do tramvaje číslo třináct před hlavním vlakovým nádražím. Ve voze začali dělat výtržnosti a po několika zastávkách byli vykázáni ven. Případem čtveřice výtržníků se bude zabývat přestupková komise brněnské radnice," dodala Kapitančiková.

Podle mluvčí Dopravního podniku města Brna Hany Pohanové způsobili slovenští fanoušci škodu v řádech tisíců korun. "V jednom z vozů tramvaje poškodili část stropního umakartu. Paradoxně větší škodu způsobili následně při výstupu, kdy podlahu vozu polili velkým množstvím piva. Tramvaj jsme museli odstavit a odvézt vyčistit," řekla Pohanová.

Vedle asi 110 strážníků dohlížely na pražské fotbalové fanoušky také desítky těžkooděnců a stovky policistů. Ti v současné době doprovázejí pražské fanoušky na cestě ze stadionu. "Vlak do Prahy odjíždí půl hodiny po půlnoci. Slovenští fanoušci pojedou pravděpodobně vlakem o půl druhé v noci," řekl mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek.

Reklama

Související témata: