Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 2:0Baník proti Příbrami vydřel tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Bolf 1 : 0
90. Nohýnek (vlastní) 2 : 0

OSTRAVA

Fotbalisté Baníku Ostrava porazili ligového nováčka z Příbrami 2:0. Domácí Slezané se dlouhou dobu trápili, střeleckou smůlu protrhl až v 68. minutě René Bolf, který si naskočil na centr Rudolfa Otepky z rohového kopu a poslal domácí do vedení. Zisk tří bodů si domácí pojistili po vlastním gólu Nohýnka v nastaveném čase.

Článek

Za stálého deště Baník vydřel tři body a stoupá tabulkou vzhůru. „Příbram dobře bránila až do první branky. My jsme nevyužili hodně příležitostí. Byli jsme však trpěliví a vůlí jsme to zlomili, když nám pomohla nám standardka,“ oddechl si trenér Baníku Karel Večeřa.

Hosté začali odvážně, už ve 4. minutě pronikl za obranu domácích Huňa, ale Vašek na mokrém trávníku doklouzal k míči dřív. To bylo ze strany hostí vše. Baník převzal iniciativu, vytvořil si územní převahu, ale koncovka byla žalostná. Zeherův tečovaný oblouček Krbeček přehodil přes břevno, gólový centr pak sebral z hlavy nevýrazného Svěrkoše.

Mičola síť rozvlinil pouze z ofsajdu

Svůj třetí pokus hlavou přetavil po půl hodině hry v gól Mičola, ale dřív než míč skončil v síti, měl asistent sudího nad hlavou praporek - ofsajd. Zbytek poločasu už Baník prohospodařil, hlavička Bolfa jen o centimetry prosvištěla nad břevnem.

Hned v úvodu druhé půle měl na hlavě gól Borek, ale centr Klesy poslal ze dvou metrů trestuhodně vedle zívající branky. Baník pak sice pálil z každé pozice, ale většina střel minula branku, včetně Markovy tutovky. Co se vešlo mezi tyče, zlikvidoval výborný Krbeček. Na hlavičku Bolfa po rohovém kopu Otepky však neměl. Baník dál útočil, ale Svěrkošův volej zastavila tyč a až v nastavení Nohýnek poslal Střihavkův centr do vlastní sítě.

„Věděli jsme, že to bude těžké, Baník má dobrý tým, navíc hladový po vítězství. Začali jsme bez respektu, i když nám dělala problém rychlost Baníku. Po změně stran jsme začali lépe než domácí, nedali jsme stoprocentní šanci a gól jsme dostali ve chvíli, kdy jsme hráli nejlépe. Škoda, kdybychom dali gól, mohlo to být jiné,“ posteskl si kouč hostí Massimo Morales.

Baník Ostrava - 1.FK Příbram 2:0 (0:0)
Branky: 68. Bolf, 90+1. Nohýnek vlastní. Rozhodčí: Jílek - Kubáň, Vysloužil. ŽK: Tchuř - Pleško, Tomašák, Nechvátal. Diváci: 3823.
Ostrava: Vašek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Marek, Galásek, Otepka, Mičola (62. Střihavka) - Svěrkoš, Zeher (90. Lička). Trenér: Večeřa.
Příbram: Krbeček - Knakal, Nohýnek, J. Štochl, Mišun - Klesa, Biyik (46. Nechvátal), Pleško, Tomašák (83. M. Štochl) - Borek (74. De Oliveira), Huňa. Trenér: Morales.

Reklama

Související témata: