Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Kladno 2:1Mladá Boleslav dominovala, ale o výhru se strachovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Poláček 1 : 0
8. Pecka 2 : 0
79. Killar 2 : 1

PRAHA

Jasný průběh měl souboj Mladé Boleslavi s Kladnem v 7. kole nejvyšší fotbalové soutěže, leč v závěru se domácí díky nemohoucnosti v koncovce po náhodném gólu hostů o vítězství strachovali. Nakonec však i potřetí doma v probíhající sezóně vyhráli a šest kol v řadě nenašli přemožitele.

Článek

„Měli jsme výborný vstup do první půle. Vlastně i do druhé, ale tam nám chybělo gólové vyjádření. Po většinu zápasu jsme hráli velmi dobře a měli jsme hodně příležitostí, abychom skóre pojistili. Ale žádnou šanci jsme nevyužili a v závěru se strachovali, protože Kladno bylo hodně pohyblivé a tím si dokázalo po kontaktním gólu vytvořit tlak,“ říkal Pavel Hapal, trenér Mladé Boleslavi.

Snadnější vstup si domácí borci ani představit nedokázali: hned po rozehrání Kalina poslal dlouhý pas za Bartoše k Mendymu, jehož centr prošel až k nekrytému Poláčkovi, který po jedenačtyřiceti vteřinách otevřel skóre. A za osm minut byli hosté vyřízení úplně, když Poláčkův centr do statické hostující obrany lehce uklidil z deseti metrů do sítě Pecka.

A protože kladenská záloha prakticky neexistovala, domácí snadno hru kontrolovali neboť v přesnosti, důrazu a kombinaci dominovali rozdílem třídy. Dlouho jim chyběla lepší finální přihrávka, i proto skóre nenarůstalo. Až v 35. minutě po narážečce s Mendym připravil Kalina tutovku pro Poláčka, ale ten pálil do nebes. Vzápětí si Poláček s Kalinou pozice prohodili, ale ani ránu domácího zadáka z malého vápna Pavlík chytil.

Zlomený nos a našťípnutá žebra

Teprve těsně před poločasem hostům došlo, že bez ofenzivní snahy těžkou mohou pomýšlet na zvrat a několikrát se osmělili a Szabou zpětnou přihrávkou zleva našel na vápně volného Dubského, ten pálil jen do tyče.

Tím byla kladenská útočná aktivita vyčerpána. Po změně stran totiž znovu hráli jen Boleslavští, přičemž zejména uhlídání Sylvestreho s Poláčkem bylo pro hosty nesplnitelným úkolem. Právě Poláček mohl navýšit skóre, když k jeho nohám na malé vápno vyrazil Pavlík Peckův centr, leč domácí záložník čas pro střelu prováhal a v 67. min. Mendyho hlavičku skvěle vyrazil Pavlík.

Domácí pak možná ukolébáni hladkým průběhem zápasu nechali při ojedinělém kladenském útoku na penalty nekrytého Šilhána, jehož hlavičku k tyči Miller bravurně vyrazil, ale na dorážku neobsazeného Killara neměl nárok - 2:1. Mladoboleslavští se pak při dvou standardních situacích ubránili, a tak vítězství uhájili.

„Byli jsme na začátek připraveni, ale nezvládli jsme ho. Inkasovali jsme přesně z akcí, o nichž jsme věděli. Do druhé půle jsme vstoupili ofenzivněji. Závěr jsme dokázali zdramatizovat, leč Boleslav vyhrála zaslouženě,“ říkal Martin Hřídel, trenér Kladna. To muselo během první půle vystřídat dva zraněné obránce.

„Oba jsou v nemocnici. Gros s podezřením na zlomený nos, Bartoš má možná naštípnutá žebra. Zejména jeho absence při ofenzivních výpadech na levé straně pravé straně byla hodně citelná,“ přemítal Hřídel, který nevyloučil, že jeho svěřenci po dobrých výkonech v minulých zápasech podlehli jistému uspokojení: „Určitě se dobrá série s bodovým vyjádřením mohla v hlavách hráčů usadit.“

FK Mladá Boleslav - SK Kladno 2:1 (2:0)
Branky: 1. Poláček, 8. Pecka - 79. Killar. Rozhodčí: Mikel - Filgas, Marek. ŽK: Mendy, Poláček - Dubský, Hajník, Procházka, Zachariáš. Diváci: 4650.
Boleslav: Miller - Kalina, V. Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček (90+1. Kysela) - Pecka (84. Opiela), Papadopulos (67. Řezníček). Trenér: Hapal.
Kladno: Pavlík - Bartoš (45+2. Hajník), Killar, Gross (10. Beneš), J. Procházka - Cigánek, Strnad, Dubský (62. Zachariáš), Zoubele, Szabo, Šilhan. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: