Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 1:3Ostravě stačilo k vítězství třináct minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Otepka 0 : 1
38. Lička 0 : 2
57. Horváth 1 : 2
63. Otepka (penalta) 1 : 3

PLZEŇ

Za třináct minut bylo po zápase. Dva rychlé výpady stačily ostravskému Baníku v prologu k osmému kolu fotbalové ligy k tomu, aby vstřelil v závěrečné čtvrthodině první půle v Plzni dva góly a zajistil si tak zaslouženou výhru. A to mohl mít po zbytek utkání klid a pohodu ještě větší, kdyby mezi trefou Otepky a Maria Ličky proměnil Svěrkoš penaltu, anebo těsně před půli trefil Otepka prázdnou bránu.

Článek

Kdo dal přednost odpolední procházce a zabloudil do Štruncových sadů až po dvaceti minutách, litovat rozhodně nemusel. Přišel jen o fotbalovou nudu, neboť obě mužstva se zoufale strachovala vyrobit chybu a podle toho hra samozřejmě vypadala. Oboustranná opatrnost, zdlouhavé přihrávky, předem signalizované a jakýkoli nápad postrádající akce maximálně od šestnáctky k šestnátce - to bylo všechno, co utkání mající patřit k ozdobám kola v úvodu servírovalo.

"K úvodní pasáži mám i já výhrady. Scházela nám aktivita, agresivita, napadání, rychlé brejky, tedy všechno to, co jsme předvedli až v druhé části první půle, kdy jsme zápas rozhodli," glosoval rozpačitý úvod zápasu ostravský kouč Karel Večeřa.

Až gól přinesl oživení

Teprve když v 25. mininutě zužitkoval Otepka rychlý výpad Marka podél postranní čáry a střelou z patnácti metrů dostal Baník do vedení, nabral zápas tempo a grády. Domácí museli otevřít hru a útočit, Ostravě se tudíž nabízel prostor k rychlým výpadům.

Při prvním z nich sejmul v šestnáctce Jiráček Řezníka, ale Svěrkoš v 33. min. nařízenou penaltu neproměnil, při dalším, jenž začal u Svěrkoše, už ovšem Mário Lička po přesné kombinacvi přesnou mušku měl. Baník vedl dvougólovým rozdílem. Hostům pochopitelně podobná režie maximálně vyhovovala, takže s kontrolovali vývoj střetnutí a čekali na další příležitosti. Jedna skutečně přišla, ale teprve netrefil z hranice šestnáctky prázdnou bránu.

"Ostrava nás přehrávala ve všech směrech. A to přesto, že jsme se na ni chystali a veděli, co bude hrát. Scházela nám však bojovnost, agresivita, k protihráčům jsme přistupovali pozdě, do soubojů se nedostávali, všude jsme byli druzí," stýskal si plzeňský kouč Jaroslav Šilhavý.

Ani Horváthova trefa zoufalství nezahnala

Domácí propadli zoufalství, z něhož jim nepomohl ani nádherný Horváthův gól dvanáct minut po přestávce dávající jim alespoň chvilkovou naději. Baník se totiž z bohorovného klidu vyvést nenechal, za pět minut předvedl další výpad, při němž Poštulkovi nezbylo, než unikajícího Svěrkoše chytit rukama a vykoledovat si penaltu a žlutou kartu navrch. Otepka při exekuci pokutového kopu nezaváhal a dál už tudíž nebylo co řešit.

"Dostali jsme další lekci, že v zadních řadách nám prostě kvalita chybí. A za hloupé individuální chyby jsme trestáni," bědoval kouč Západočechů Šilhavý.

Any ne, když jeho tým vyšel po sérii pěti předchozích nerozhodných výsledků v řadě z duelu s Ostravou zaslouženě naprázdno, takže jeho fotbalová i výsledková mizérie pokračuje. I proto se dá očekávat, že v Plzni se v dalších dnech strhne pořádná bouřka.

Plzeň - Ostrava 1:3 (0:2)
Branky: 57. Horváth - 25. a 63. z penalty Otepka, 38. Mário Lička. Rozhodčí: Matějek, Poštulka. ŽK: Rezek, Poštulka, Rada - Zeher, Vašek, 3835 diváků. Poločas 0:2.
Plzeň: Poštulka - Šmejkal (82. Tatanashvilli), Rada, Navrátil, Lecjaks (40. Rezek) - Limberský, Trapp, Horváth, Jiráček - Petržela, Varadi (73. Mika). Trenér: Jaroslav Šilhavý.
Ostrava: Vašek - Řezník, Bolf, Neuwirth, Tchuř - Otepka, Galásek, Marek, Mário Lička (59. Zeher) - Mičola (78. Wojnar), Svěrkoš (88. Markovič). Trenér: Karel Večeřa.
Program 8.kola fotbalové ligy:
Sobota:
17:00Plzeň - Baník Ostrava 1:3on-line
Branky: 57. Horváth - 25. a 63. z pen. Otepka, 38. Lička
Neděle:
15:00Č. Budějovice - Jablonecon-line
10:15Žižkov - Mladá Boleslavon-line
17:00Teplice - Zlínon-line
17:00Příbram - Bohemians Prahaon-line
17:00Brno - Kladnoon-line
20:00Slavia - Sigma Olomoucon-line
Pondělí:
17:15Slovan Liberec - Spartaon-line

Reklama

Související témata: