Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:0Dva Kleinovy góly poslaly Zlín na dno tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Klein 1 : 0
69. Klein 2 : 0

TEPLICE

Teplický stoper Martin Klein dvěma trefami v rozmezí tři minut ve druhém poločase zařídil vítězství Severočechů nad Zlínem, který klesl na poslední místo tabulky. „Dva góly v jednom zápase jsem dal naposledy snad někdy v dorostu,“ usmíval se hrdina zápasu, který otevřel skóre nechytatelnou dělovkou z trestného kopu z dobrých pětatřiceti metrů. A pak se prosadil hlavičkou po centru.

Článek

„Trestňáky z velké vzdálenosti normálně kope Vidlička, ale už byl vystřídaný, tak jsem to vzal na sebe. Docela jsem si věřil. Míč ve vzduchu navíc zaplaval. A při tom druhém gólu jsem si zaběhl k zadní tyči, kde byl volný prostor,“ líčil Klein.

„Pár minut zhatilo celou naší práci. Až do prvního inkasovaného gólu jsme hráli dobře a při větší odvaze jsme mohli i skórovat. Mrzí mě hlavně druhá branka po standardce, protože jsme se na něj připravovali,“ konstatoval dočasný trenér a sportovní ředitel Zlína Ladislav Minář, který vedl tým místo odvolaného kouče Josefa Mazury.

Domácí nastoupili bez Juna, který se zotavuje po otřesu mozku ze zápasu na Spartě. Místa v útoku tak zaujali Vachoušek s Marešem. Do šancí se však v úvodu příliš nedostávali, neboť hra se odbývala většinou mezi šestnáctkami. Zlín se pokoušel dobře kombinovat a vytvořil si několik rohových kopů. Tepličtí zahrozili poprvé až po čtvrthodině, kdy Matula hlavičkoval vedle.

Pak to zkoušel na opačné straně střelou z dálky Žůrek. A ve 24. minutě se opět dral k zakončení Matula, ale scházela mu přesnost. Marešův průnik Baránek odvrátil na roh a po něm pálil Verbíř mimo. Závěr prvního poločasu provázely nepřesnosti na obou stranách, domácí hráče provázel do kabin pískot nespokojeného publika.

Domácí pravý bek Vidlička musel nedlouho po pauze střídat pro zranění a nahradil ho Sabou, který se zařadil do středové řady.

A na pravý okraj obrany se stáhl Doležal. V 58. min. měl práci Baránek po hlavičce Rosy a vzápětí vyřešil možnost Vachouška. O chvíli později se ale krásně z trestného kopu  trefil Klein. A gól ho nabudil natolik, že vzápětísi naskočil na centr Stožického z pravé strany a hlavou zvýšil na 2:0. A to ještě krátce před koncem střídající Mahmutovič  napálil míč do břevna.

FK Teplice - Tescoma Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 66. a 69. Klein. Rozhodčí: Jech - Handlíř, Drastík. ŽK: Vachoušek, Ljevakovič, Mareš - Bača, Malcharek, Malár. Diváci. 3055.
Teplice: Belic - Vidlička (56. Sabou), Klein, Matula, Rosa - Doležal, Ljevakovič - Verbíř (85. Mahmutovič), Vachoušek (75. Smejkal) , Stožický - Mareš. Trenér: Plíšek.
Zlín: Baránek - Malchárek, Zbožínek, Kroča, Penner - Šmahaj, Vyskočil (70. Baranyai), Zúbek, Bača (70. Kroupa), Malár - Žůrek (82. Musil). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: