Hlavní obsah

Kvůli Spartě budou policisté v Liberci ve střehu již ve 14:00

LIBEREC

Kvůli pondělnímu prvoligovému zápasu mezi fotbalisty Slovanu Liberec a pražské Sparty budou policisté ve střehu již od 14:00. O bezpečnost diváků i obyvatel se postarají v centru města, na stadionu U Nisy a na cestách k němu. Na rizikové utkání se chystá také 40 těžkooděnců ze zásahové jednotky. ČTK to řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Článek

"Celkem nasadíme okolo 100 policistů. Kromě zásahové jednotky jsou připraveni kriminalisté, psovodi a příslušníci pořádkové a dopravní policie," uvedla Suchánková. Podle ní pomůže policistům také 12 městských strážníků. Slovan si najal pro zajištění pořádku na stadionu 80 zaměstnanců bezpečnostní agentury a do akce vyšle 35 pořadatelů.

"Fanoušci Sparty v minulých letech nevyvolali v Liberci žádné větší nepokoje, dopustili se pouze drobnějších výtržností. Velkou zásluhu na tom mají liberečtí fanoušci, kteří patří k nejslušnějším v republice," upozornila Suchánková. Policisté spoléhají na kamerový systém na stadionu U Nisy a v okolí i na kamery na hlavním železničním nádraží.

Při jarním zápase mezi Libercem a Spartou zapálil pražský fanoušek na tribuně světlici a hodil ji do odpadkového koše. Oheň se rozhořel a poškodil deset plastových sedaček. Škoda se pohybovala okolo 10 000 korun. Další sparťanský chuligán vytrhl z kolejniček vstupní bránu na stadion. Letenští rowdies zničili na stadionu zařízení celkem za 25 000 korun.

"Škody nebyly větší pouze díky rychlému zásahu policie. Nejagresivnější fanoušky Sparty ze stadionu vyvedla, zabavila také spoustu pyrotechniky a dalších nebezpečných věcí," připomněl mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Reklama