Hlavní obsah

Boleslav protáhla úspěšnou sérii

TEPLICE

Mladoboleslavští fotbalisté nedělním vítězstvím v Teplicích 3:2 potvrdili, že jsou na druhém místě tabulky oprávněně. Drží si úspěšnou šňůru neporazitelnosti, která trvá už devět kol. Naposledy a jedinkrát prohráli hned na úvod sezóny na Spartě.

Článek

„V Teplicích jsme až do sedmdesáté minuty jasně dominovali a dali tři góly, což rozhodlo. Závěr jsme si ale trochu zdramatizovali i vinou menšího polevení, celkově jsme si však tři body zasloužili,“ ohlédl se za bitvou trenér Pavel Hapal.

Už v nastaveném čase museli Středočeši střídat zraněného brankáře Millera, jehož na poslední okamžiky zápasu nahradil Kubásek. „Dobré bylo, že jsme závěrečné sekundy odehráli na polovině soupeře a na Kubáska nešla žádná vážnější střela,“ připomněl kouč. „Mužstvo dostalo chuť do fotbalu a má cíl vítězit. Na tom se dá hodně stavět i do příštích zápasů,“ pokýval hlavou Hapal.

Papadopulos byl ústřední postavou

Ústřední postavou utkání byl autor dvou boleslavských gólů Michal Papadopulos. Svoje dva zásahy si rozložil do úseku sedmi minut ve druhém poločase. „Trenér nás upozorňoval na to, že Teplice výborně brání a že na podzim doma ještě neinkasovaly. A tak jsme si říkali, že kdy jindy prolomit jejich sérii, než nyní. Dali jsme tři góly, což je super,“ líčil spokojeně.

„Zápas byl ale navzdory úspěšnému výsledku pro nás nadmíru těžký. Soupeř dokázal snížit na rozdíl jediné branky a sahal po vyrovnání. Nakonec rozhodlo, že jsme byli důraznější,“ oddechl si Papadopulos.

„Třiadvacet bodů po deseti kolech ke krásný počin. Když budeme pokračovat v dosavadních výkonech, můžeme to dotáhnout daleko. Hodně o našich ambicích napoví následující utkání se Slavií, kdy půjde o přímý boj o čelo tabulky,“ dodal boleslavský střelec.

Reklama

Související témata: