Hlavní obsah

Slavia porazila Brno, takže vede ligu před Mladou Boleslaví už o čtyři body

PRAHA

Vedoucí Slavia potvrdila podzimní suverenitu i v utkání s Brnem a po výhře 2:1 získala v duelu 12. ligového kola zaslouženě tři body, i když v závěru se o výhru strachovala. První příčku v tabulce si tak upevnila, neboť Mladá Boleslav jen remizovala v Liberci 3:3, i když v průběhu druhé půle už vedla o dvě branky.

Článek

Slavia v roli lídra tabulky začala duel s Brnem ve svém chrámu v Edenu ve velkém stylu. Vytvořila si od prvních minut převahu a už v 15. min. šla do vedení gólem Necida. Mladý kanonýr sešívaných přidal osm minut před přestávkou druhou branku a Pražané v Edenu zápas zcela ovládli.

Jihomoravané v týdnu odvolali trenéra Petra Uličného, tým zatím vede asistent Aleš Křeček a s výkonem svých svěřenců může být spokojen pramálo. O jediné vzrušení se postaral Heinz, který po souboji s Volešákem oplácel, což naštěstí pro něho i pro tým hostů nechal sudí bez povšimnutí. Další extempore mají na svědomí brněnští fanoušci, kteří těsně před přestávkou začali odpalovat světlice, takže rozhodčí utkání přerušil.

Po změně stran měli domácí dál navrch, ale Brno v sobě odvahu k útočení přece jen našlo. Pět minut před koncem dal Šural dokonce gól a závěr střetnutí zdramatizoval. Mimochodem - byla to první branka, kterou slávisté v novém Edenu na podzim dostali. Slavia si ovšem výhru sebrat nenechala a dál vládne fotbalové lize.

Mladá Boleslav v Liberci remizovala

Zajímavý duel se hrál před televizními kamerami pod Ještědem, kde Liberec nastoupil proti Mladé Boleslavi. Hosté už neprohráli deset zápasů v řadě a na šnůrku úspěchů chtěli samozřejmě přidat další korálek, což se jim povedlo. Severočeši vstoupili do zápasu lépe, neboť po perfektnínm centru Papouška otevřel už ve 12. min. skóre Kerič. Za pouhé čtyři minuty se však postaral Kalina o vyrovnání, takže zápas začal vlastně nanovo.

Rajnoch měl v 27. minutě možnost jeho průběh otočit, ale hodně přísnou penaltu neproměnil. Bránu přestřelil téměř o metr. Nakonec ale Mladá Boleslav zásluhou Papadopulose před přestávkou přece jen výsledek otočila. Ve druhé půli ovšem přišla střelecká smršť. Kysela poslal Mladou Boleslav do dvougólového vedení, jenže během pár sekund Frejlach a Gebre Selassie skóre srovnali a v Liberci se tak body dělily. Mladá Boleslav tak ztrácí po nedělní remíze na Slavii čtyři body.

 Plíšek ven, řvala Stínadla

V Teplicích se hrál hodně průměrný fotbal. Domácím se proti Olomouci vyloženě nedařilo, takže publikum pískalo a dožadovalo se odvolání trenéra Plíška. Zvláště, když po půlhodině měl vyloženou šanci otevřít skóre hostující Hořava. První poločas však skončil bez branek. Ve druhém měli zase daleko víc šancí Hanáci, ale ani Hořava, ani Hubník branku dát nedokázali.

Po hodině hry se ale Hubník přece jen trefil, hosté šli do vedení a nespokojenost teplických franoušků samozřejmě gradovala. Zvláště, když Hanáci nakonec Stínadla vyloupili a odvezli si tři body.

Divoká přestřelka na jihu Čech

Odpoledne měla fotbalová liga na programu tři zápasy pravdy, v nichž šlo hned šesti mužstvům o záchranu. V Českých Budějovicích hostili Jihočeši poslední Viktorii Žižkov. V oboustraně opatrném střetnutí šli v 69. minutě do vedení Pražané, neboť Naumov dal první gól, za čtyři minuty přidal druhý, takže Csaplarova družina jásala.  Jenže čtvrthodiny před koncem Benát snížil a závěr zápasu zase zdramatizoval. Domácí nakonec pět minut před koncem zásluhou Hudsona zaslouženě vyrovnali a v 89. minutě se postaral Benát gólem z penalty o dokonalý obrat. České Budějovice po vedením Tobiáše v lize ještě neprohrály.

O šest bodů se hralo i v Příbrami, protože jak domácím, tak i hostujícímu Kladnu jde o záchranu. Příbram začala lépe a ve 35. min. šla do vedení brankou Huni, navrch měla i po přestávce a svou převahu také zúročila. Pět minut před koncem dal Klesla druhou branku a výhru Příbrami tím jistil.

Levý musel spolknout prohru

Také v duelu střížkovských Bohemians se Zlínem šlo pod žižkovskými reflektory o body tolik potřebné k ligové záchraně. Pražané do utkání vstoupili výborně a ve 24. minutě se ujali vedení gólem Dobeše. Zlín na Žižkově poprvé v roli hlavního trenéra vedl Stanislav Levý, na něhož čekali na Moravě jako na spasitele. Na začátku druhé půle se nový kouč chytal za hlavu, neboť Musil odmítl vyloženou šanci na vyrovnání, na nervy mu zabrnkali i Žůrek a Kroupa, kteří se rovněž do víc než slibných šancí dostali. Žádnou však neproměnili, takže Levý musel spolknout na úvod prohru.

Reklama