Hlavní obsah

Prvoligoví Bohemians Praha uvažují o výstavbě nového stadiónu

PRAHA

Vedení fotbalových Bohemians Praha, kteří hrají domácí prvoligové zápasy na Žižkově, uvažuje o výstavbě nového stadionu. Šéf klubu Karel Kapr na čtvrteční tiskové konferenci prozradil, že momentálně probíhají jednání s pražskými částmi 9, 10 a 18 a vybírá se vhodná lokalita.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér fotbalistů Bohemians Praha Luboš Urban

Článek

"Je to samozřejmě otázka investorů, zda dokážeme v nějaké bližší době zrealizovat výstavbu stadiónu. Ale pracuje se na tom. Záleží na zvážení investorů, v současné době probíhají asi dvě, tři jednání," prohlásil Kapr.

Klub se netají záměrem pokračovat v tradici a historii Bohemians, k čemuž má podle jeho šéfa pomoci nynější spojení s akciovou společností Michala Vejsady FC Bohemians Praha. Aktuálně jedenáctý celek prvoligové tabulky proto nechce být neustále spojován s původním sídlem na Střížkově. "Z toho důvodu bychom byli raději, kdyby byl nový stadion někde jinde. Jednáme s Prahou 9, 10 a 18 a snažíme se najít vhodnou lokalitu," pokračoval Kapr.

Po polovině soutěže má Bohemka 19 bodů

S úvodním půlrokem nováčka v nejvyšší soutěži může být spokojen. "Bylo to pro nás náročné. Museli jsme se přizpůsobit novému prostředí, první lize jako takové. Nakonec se nám to podařilo. Máme osm bodů před sestupovými příčkami, těžko jsme si mohli představit lepší podzim," uvedl Kapr.

Podobně hovořil i kouč Luboš Urban. "Myslím, že jsme oživením a překvapením ligy, takhle vysoko nás nikdo nečekal. Podzim by se dal rozdělit na dvě části. V první polovině jsme se hledali, výkon ani bodový zisk nebyl optimální. V druhé polovině jsme získali 12 bodů, celkových 19 je na nováčka velmi dobrých," podotkl Urban.

Úvodní duel jara proti Kladnu bude klíčový

V zimní přípravě budou Bohemians ladit formu na začátek jara, především na úvodní zápas na Kladně, který považuje trenér za klíčový. "Pokud bychom ho vyhráli, dalo by se prakticky říct, že jsme zachráněni. Naším cílem je co nejdřív uhrát těch 9 bodů, myslím, že 28 bude stačit. Ale nechceme se spokojit jen s tím, pořád je co zlepšovat," řekl Urban.

Otázkou zůstává, jak bude na jaře vypadat kádr. Několika důležitým hráčům končí hostování a především záložní řadu potká citelné oslabení. "Jeslínkovi a Jablonskému končí hostování ze Sparty a ze Slavie, takže problémy začnou s těmito podhrotovými ofenzivně laděnými hráči," přiblížil Urban. "Budeme čekat, co ty jejich mateřské kluby. Zatím ještě nemají vyjasněnou přestupovou politiku, je to ve stadiu oťukávání. Jasněji by mělo být do konce roku," uvedl trenér Bohemians.

Reklama