Hlavní obsah

Slávisté letí do Dubaje za Haškem i velbloudím mlékem

PRAHA

Pryč z české zimy. Fotbalisté Slavie sednou ve středu ráno na letadlo a po roce znovu zamíří na herní soustředění do Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Jedním ze čtyř přípravných zápasů obhájce ligového titulu bude také duel s domácím mužstvem Al Ahlí, které vede český trenér Ivan Hašek.

Foto: Ondřej Zlámal, slavia.cz

Fotbalista Slavie Vladimír Šmicer si lebedí v bazénu na loňském soustředění v Dubaji.

Článek

Kondiční dřinu na horách přežili, přátelské zápasy na umělé trávě také. Teď už se fotbalisté Slavie nemohou dočkat mnohem příjemnější části zimní přípravy, herního soustředění v Dubaji. „Sníh vůbec nemusím, jsem jednoznačně jižanský typ,“ hlásí s úsměvem brankář Martin Vaniak. „Mám rád teplo a těším se také, že budeme hrát na normálních terénech. Nejsem příznivcem umělé trávy,“ říká gólman a spoluhráči mu přizvukují.

Zatímco před rokem se sešívaní usadili asi 150 kilometrů od metropole Emirátů, tentokrát budou bydlet přímo v Dubaji v pětihvězdičkovém hotelu Al Bustan Rotana. A kromě tréninků na kvalitních hřištích je čekají čtyři přípravné zápasy - s reprezentací Uzbekistánu (30. ledna), místním klubem Al Ahlí (1. února), ukrajinským Metalistem Charkov (4. února) a reprezentací Ázerbajdžánu (7. února).

Pikantní příchuť bude mít zápas s týmem Al Ahlí, který trénuje Ivan Hašek. Kouč Slavie Karel Jarolím mu v letech 2001 - 2003 dělal asistenta v Racingu Štrasburk, který spolu vrátili do nejvyšší francouzské soutěže. Pro trenéry to tedy bude téměř bratrovražedný boj.

Kvalitní soupeři

„Myslím, že soupeře máme velmi kvalitní. Charkov se dostal v Poháru UEFA dál než my, postoupil ze skupiny a na jaře bude hrát se Sampdorií Janov. Pokud jde o Uzbekistán a Ázerbajdžán, s národními týmy jsme udělali dobrou zkušenost loni, kdy jsme v generálce na ligu hráli proti Íránu. Jsou to výběry s profesionálními hráči,“ řekl Sport.cz mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

V nominaci jsou všechny tři zimní posily Fořt, Besta a Kaufman, letí také Hošek z juniorky. Doma naopak zůstávají marodi Volešák, Litteri, Dřížďal, Vorel, Jablonský a testovaný brazilský záložník Da Silva.

Pražané se vracejí domů 8. února a do té doby budou muset dávat pozor na nástrahy velbloudího mléka, které se loni také objevilo na snídani a sportovní formě Evropanů by patrně neprospělo... „Nebylo špatné, mělo jen trochu zvláštní příchuť,“ smál se trenér brankářů Luboš Přibyl, když loni jako jediný z výpravy velbloudí mléko okusil.

Reklama

Související témata: