Hlavní obsah

Trénink Slavie v Dubaji sledoval i Brazilec Rivaldo

DUBAJ

Fotbalisté Slavie Praha poprvé potrénovali na herním soustředění v Dubaji. V dopoledních hodinách vyběhli sešívaní na připravený trávník v Jebel Ali, kde v loňském roce v přípravném utkání porazili rakouský Salcburk. Slávisty přivítala na místní poměry nezvyklá mlha. „Takovou snad nemají ani v Anglii,“ vtipkoval bývalý hráč Liverpoolu Vladimír Šmicer na klubovém webu.

Foto: Ondřej Zlámal, slavia.cz

Slavný Brazilec Rivaldo si v Dubaji zatrénoval hned po fotbalistech Slavie.

Článek

„Místní řidiči v té mlze neumějí jezdit, mají spuštěné mlhovky a všude jsou zácpy. Ale je to výjimečné počasí, před polednem už bude krásně,“ řekl Angličan Chris, manažer tamního sportovního areálu a hned se pozdravil s Vladimírem Šmicerem.

Fotbalisty pražské Slavia překvapila v Dubaji mlhafoto: www.slavia.cz/Ondřej Zlámal

Na úvod zvolil trenér Karel Jarolím lehčí zátěž, aby hráči dostali z těla únavu z cesty. Závěr tréninku neunikl zrakům pátečního soupeře sešívaných, asijského vicemistra FC Bunyodkor, jehož hráči jsou ubytovaní v blízkém komplexu a hrací plochu měli rezervovanou po Slavii.

Proti Rivaldovi hrál Vaniak i Šmicer

Největší rozruch vzbudil bývalý brazilský reprezentant Rivaldo, jenž obléká právě barvy uzbeckého mužstva. „Hrál jsem proti němu s Panioniosem, jednou byl v Olympiakosu, podruhé v AEK Atény,“ zavzpomínal na setkání s bývalým hráčem španělské Barcelony gólman sešívaných Martin Vaniak.

Možnost zahrát si proti Rivaldovi měl i Vladimír Šmicer, který se s brazilským internacionálem utkal v semifinále Poháru UEFA. Rivaldo byl častým idolem začínajících fotbalistů. Jedním z nich byl i Mickael Tavares. „Byl mým vzorem, ale to bylo ještě v době, kdy hrál za Barcelonu,“ dodal záložník.

Utkání proti mistru uzbecké ligy mají slávisté na programu v pátek od 14 hodin našeho času.

Reklama

Související témata: